1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YERLEŞTİRME, SINAV PUANI’NA GÖRE DEĞİL
YERLEŞTİRME, SINAV PUANI’NA GÖRE DEĞİL

YERLEŞTİRME, SINAV PUANI’NA GÖRE DEĞİL

Milli Eğitim Bakanlığı, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi’ne yerleştirme işlemleri;

A+A-

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi’ne yerleştirme işlemlerinin sadece Yerleştirme Sınav Puanı’na göre değil, aynı zamanda öğrencinin 3 yıllık ortaokul öğretimini de dikkate alan ortaokul diploma notuna göre de yapıldığını hatırlattı.

Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yerleştirme Puanının’ hesaplanmasında; Diploma Notlarının, tüm öğrenciler için standart bir ağırlıkta yansıması büyük önem arz etmektedir.  Bilimsel literatür bu standartlaşmayı ‘Z ve T Puanları’ istatistiki hesaplama yoluyla yapılması gerektiğini tereddüde bırakmayacak bir biçimde belirtmektedir.

Z ve T puanları; grupları karşılaştırmak için ham puanların ortak bir puan sistemine yani standart puanlara dönüştürülmesini sağlamaktadır.

Tüm ortaokullarımızda dağıtılmış bulunan ‘2014 Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi Yerleştirme Sınavı Kılavuz Kitapçığı’nın’ 10 ve 11’inci sayfalarında hesaplama ve dönüştürme yöntemleri ayrıntılı olarak verilmektedir.

‘Z ve T-puanı” istatistikî hesaplama yönetimi; dünya ölçeğinde birçok kurumda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu yöntem 2008 yılından itibaren 7 yıldır ‘Yerleştirme Sınavı’nda, kullanılmaktadır.”

Açıklamada, bu yöntemden farklı bir uygulama olduğunu iddia eden velilerin Bakanlığa başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.