1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YEŞİL BARIŞ HAREKETİ YAVUZ ÇIKARMA PLAJI’NIN “ÖZEL KORUMA ALANI” OLDUĞUNU BELİRTTİ
YEŞİL BARIŞ HAREKETİ YAVUZ ÇIKARMA PLAJI’NIN “ÖZEL KORUMA ALANI” OLDUĞUNU BELİRTTİ

YEŞİL BARIŞ HAREKETİ YAVUZ ÇIKARMA PLAJI’NIN “ÖZEL KORUMA ALANI” OLDUĞUNU BELİRTTİ

Yeşil Barış Hareketi, Yavuz Çıkarma Plajı’nın Altınbaş Holding’e verileceği söylemleri üzerinde...

A+A-

Yeşil Barış Hareketi, Yavuz Çıkarma Plajı’nın Altınbaş Holding’e verileceği söylemleri üzerinde “Çıkartma Plajı, Özgürlük Anıtı, Karaoğlanoğlu Şehitliği ve Karaoğlanoğlu Müzesi’nin içinde bulunduğu 41 hektarlık alanın 1983’de Özgürlük Milli Parkı (Sahil Koruma Parkı) olarak ilan edildiğini” belirtti.

Yeşil Barış Hareketi Başkanı  Doğan Sahir, “Koruma Alanı”nın bu özelliğinden bihaber olmak, ehil olmayan kişilerce pazarlık konusu edilmesi ve bütün bu olanları tepkisizce seyretmek kabul edilemezdir” dedi.

Ayrıca koruma alanının içinde yapılmak istenenin Turizm Gelişim Yasası’na göre artık ihtiyaç duyulmayan bir yatırım türü olduğunu ileri süren Sahir, “Ülkede genel kapsamda bir  ‘Milli Parklar Yasası’nın eksikliği büyük bir boşluk yaratmaktadır. Mevzuattan yoksun olan birçok şey, her an avucumuzun içinden kayabilir” dedi.

Sahir, “Böyle bir yasa oluşturulmadan, ülkemizin çeşitli noktalarında yaratılmaya çalışılan koruma alanları da pamuk ipliğine bağlı kalmaya, unutulmaya, ya da Bakanlar Kurulu’nun, usulsüz de olsa, iki dudağı arasında değişime uğramaya mahkûm olmaktan kurtulamayacaktır” ifadelerine de yer verdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.