1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YEŞİL SAHALARDA İLK KEZ BİR RUM KKTC'DE!
YEŞİL SAHALARDA İLK KEZ BİR RUM KKTC'DE!

YEŞİL SAHALARDA İLK KEZ BİR RUM KKTC'DE!

KTFF liglerinde forma giyen ilk Rum

A+A-
 
Tarihi imza

Değirmenlik Kulübü’nün dün kadrosuna kattığı Demetris Vasiliou, KTFF liglerinde forma giyen ilk Rum futbolcu olacak

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) adadaki futbol sorununun çözümü kapsamında ilişkileri geliştirmek için kendine bağlı kulüplere tanıdığı Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı futbolcu kontenjanından ilk yararlanan kulüp Değirmenlik oldu. K-PET 1.Lig ekibi, Rum futbolcu Demetris Vasiliou’ya dün imza attırdı.

Hamitköy maçında oynarsa bir ilk yaşanacak

Oyuncu, cumartesi günü Hamitköy’de oynanacak Hamitköy-Değirmenlik maçında forma giymesi halinde KTFF liglerinde forma giyen ilk Rum futbolcu ünvanını alacak. Sabah saatlerinde KTFF Binası’na gelen Değirmenlik Başkanı Emirali Öztüccar, Asbaşkan Hüseyin Ö. Yılmaz, teknik direktör Ahmet Zaifoğlu ve futbolcu Ali İmam, 35 yaşındaki oyuncunun işlemlerini tamamlattı ve Değirmenlik takımına transferini sağladı. İmza töreninde KTFF adına koordinatör Deniz Birinci hazır bulundu.

“Kulübün tesisleri son derece iyi durumda”
Yeni takımının formasını giyerek poz veren Demetris Vasiliou, gazetemize özel açıklamalarda da bulundu. Değirmenlik takımını birlikte futbol oynadıkları Ali İmam sayesinde öğrendiğini ifade eden deneyimli futbolcu, kulübün tesislerini ve kullanığı sahayı çok beğendiğini ve futbol oynama şartlarının iyi olduğu bu kulüpte kariyerine devam etmek istediğini belirtti.

Sertoğlu ve Koutsokoumnis’e teşekkür etti
Değirmenlik Kulübü Başkanı Emirali Öztüccar başta olmak üzere yönetici ve teknik heyete kendisine gösterdiği yakın ilgi ve güven nedeni ile teşekkür eden orta saha oyuncusu, esas teşekkürü ise bu imkânı sağlayan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve KOP Başkanı Costakis Koutsokoumnis’e ettiğini belirtti.

“Rum futbolcu arkadaşlarım benden bilgi alıyor”
Vasiliou, kulüpteki futbolcuların kendisine çok yakın davrandığını, bunun da kendisini memnun ettiğini ifade ederken, birçok Rum futbolcu arkadaşının kendisinden bilgi aldığını ve buraya gelme konusunu düşündüğünü açıkladı.

Öztüccar: Demetris bir futbol elçisi olacak
Değirmenlik Kulübü Başkanı Emir Ali Öztüccar ise Rum bir futbolcunun ülkemizde oynamasının güzel bir adım olduğunu, futbol adına düşünerek böylesi güzellikleri arttırmak gerektiğini belirtti. Öztüccar, Demetris’in bir futbol elçisi olacağına inandığını belirtirken, kendilerinin açtığı bu yoldan diğer kulüplerin de geçeceğine inanç belirtti.

Hasan Sertoğlu başarılar diledi
Atılan imzaların ardından Değirmenlik Kulübü yetkilileri ile Rum futbolcu Demetris Vasiliou, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nu makamında ziyaret etti. Sertoğlu futbolcuya başarılar dilerken, futbolun evrensel bir olgu olduğunu hatırlattı.

Birçok takımda forma giydi
Orta sahada ve savunmada görev alabilen 35 yaşındaki Rum futbolcu Demetris Vasiliou, Omonia Aradippiu, Ermis Arandiki, Othello Latsia gibi takımlarda forma giydi. 8 yıl boyunca Rum kulüplerinde futbol oynayan Ali İmam ile de birlikte forma giyen Vasiliu, Kıbrıslı Türk futbolcu ile devam eden dostluğu sonrasında kariyerine Değirmenlik takımını da katmış oldu.

 

Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.