1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YEŞİLBAŞ KARDEŞLER, KÜÇÜKBAŞ HIRSIZLIĞINDAN MAHKEMEDE
YEŞİLBAŞ KARDEŞLER, KÜÇÜKBAŞ HIRSIZLIĞINDAN MAHKEMEDE

YEŞİLBAŞ KARDEŞLER, KÜÇÜKBAŞ HIRSIZLIĞINDAN MAHKEMEDE

Bugün mahkemedeler

A+A-

Akdoğan ve Gaziköy’deki ağıllardan bayram öncesi çalınan kurbanlık kuzulardan bir kısmı tasarruflarında bulunan Turunçlulu Hasan ve Cemal Yeşilbaş kardeşler, dün mahkemeye çıkarıldılar ve haklarında birer gün tutukluluk emri alındı. Soruşturmasını sürdüren polis, Yeşilbaş kardeşleri bugün yeniden mahkemeye çıkaracak.

Yeşilbaş kardeşlerin ağıllarında Akdoğan’dan çalınan 8, Gaziköy’den ise 4 kuzu bulundu. Polis, Yeşilbaş kardeşlerin kuzulardan birini de kestiğine inanıyor.

İsimleri bir çok kez benzer hayvan hırsızlığı olayına karışan Yeşilbaş kardeşlerden Hasan Yeşilbaş, 2002 yılında Gazimağusa’daki ağıllar bölgesindeki bir ağıldan yine hayvan hırsızlığı yaparken kendilerini fark eden Mustafa Sporcuoğlu isimli çobanı av tüfeği ile vurarak öldürmüş ve hapse mahkum olmuştu. Hasan Yeşilbaş, 2010 yılında Şartlı Tahliye’den yararlanarak serbest kalmış, ancak adı yine hayvan hırsızlığı suçlarıyla anılmaya başlamıştı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Nöbetçi Yargıcı Tacan Reynar huzurunda dün görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli polis müfettişi Halil Seven’i tanık olarak dinletti.

Tanık polis zanlıların 11 ve 12 Ekim tarihileri arasında Akdoğan’da “hayvan sirkatı” suçunu işlemeleri nedeniyle gözaltına alındıklarını söyledi.

Zanlıların Gaziköy’de aynı suçu işlediklerini belirten polis müfettişi, çalınan hayvanların bir kısmının zanlıların Turunçlu köyündeki ağılında bulunduklarını kaydetti.

Halil Seven, bölgelerinde birçok hayvan hırsızlığı meselesi olduğunu ifade ederken mesele ile ilgili olarak alınması gereken birçok ifade olduğunu da dile getirdi.

Çalınan hayvanların sahiplerinin hayvanlarını görüp tanıdıklarını belirten Seven, meseleyle ilgili olarak geniş çaplı araştırma yaptıklarını söyledi.

Tanık polis zanlıların soruşturmanın selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Savcı Ahmet Özlemler talep edilen süreyi 1’er gün ile sınırlandırdı.

Mahkemenin söz vermesi üzerine her iki zanlıda hayvanların kendilerine ait olduğunu ve kesinlikle iddiaları kabul etmediklerini dile getirdiler.

Yargıç Tacan Reynar zanlıların birer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.