1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YEŞİLIRMAK YEDİDALGA 9. GELENEKSEL ÇİLEK FESTİVALİ BAŞLADI
YEŞİLIRMAK YEDİDALGA 9. GELENEKSEL ÇİLEK FESTİVALİ BAŞLADI

YEŞİLIRMAK YEDİDALGA 9. GELENEKSEL ÇİLEK FESTİVALİ BAŞLADI

“Yeşilırmak Yedidalga 9. Geleneksel Çilek Festivali” bugün başladı.

A+A-

EROĞLU: “YEŞİLIRMAK HALKININ TOPRAKLARINA KARARLILIKLA SAHİP ÇIKMASI MASADA ELİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR”

YORGANCIOĞLU: “BU BEREKETLİ TOPRAKLARDA YETİŞTİRİLEN ÜRÜNLER ADANIN EN KALİTELİ ÜRÜNLERİDİR”

ÇİLEK VE DİĞER ÜRÜNLERİN SATILDIĞI; FOTOĞRAF SERGİSİ DE AÇILAN ÇİLEK FESTİVALİ YARIN ÇİLEK GÜZELİ YARIŞMASIYLA TAMAMLANACAK

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Yeşilırmak halkının topraklarına kararlılıkla sahip çıkmasının, kendilerinin de masada elini güçlendirdiğini söyledi.

“Yeşilırmak Yedidalga 9. Geleneksel Çilek Festivali” bugün başladı.

Kıbrıs’ta çilek meyvesiyle tanınan bölgedeki festivalde, çeşitli etkinlikler yanında çilek ve diğer ürünlerin satışı yapılıyor.

Festival, yarın gece “çilek güzeli”nin seçileceği yarışmayla tamamlanacak. Festivaldeki bazı etkinlikler ise Soma’daki maden faciası nedeniyle ileri tarihlere ertelenmişti.

Festivalin açılış törenine Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, bazı milletvekilleri, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur ve Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer katıldı.

Festivalde ayrıca, Türkiye’nin Barış Harekatı dönemi Başbakanı Bülent Ecevit, Kıbrıs Türk halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ile KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Yeşılırmak ziyaretiyle ilgili fotoğraf sergisi de açıldı.

Sergi, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Yeşilırmak Yedidalga Üreticiler Birliği Onursal Başkanı Cavit Atalar tarafından açıldı.

ATALAR: “7’DEN 70’E HERKESİN KATKISIYLA KKTC SINIRLARI ÇİZİLEN YER”

Festivalin açılışında ilk konuşmayı yapan Yeşilırmak Yedidalga Üreticiler Birliği Onursal Başkanı Cavit Atalar, Yeşilırmak Yedidalga Festivali’nin adada yapılan en eski festivallerden biri olduğunu dile getirerek, Yeşilırmak’ın 7’den 70’e herkesin katkısıyla KKTC sınırlarının çizildiği yer olduğunu kaydetti.

Festivalin kültürel miras veya devlet festivali kapsamına alınmasını istediklerini de dile getiren Atalar, Yeşilırmak köyünün 1963-1974 yılları arasında ikinci başkent görevi gördüğünü söyleyerek, köyün konumunun önemini anlattı.

DENKTAŞ: “İLK FESTİVALE MÜZİSYEN OLARAK KATILMIŞTIM”

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, 1974 yılından sonra ilk yapılan Yeşilırmak Festivali’ne müzisyen olarak katıldığını, şimdi de Başbakan Yardımcısı olarak katılmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Festivalin aynı güzellik ve samimiyetle devam ettiğini dile getiren Denktaş, hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutladı.

TALAT: “BÖLGENİN BEREKETLİ TOPRAKLARI VAR”

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Yeşilırmak bölgesinde çilek ve birçok ürünün yetiştiğini dile getirerek, bölgenin bereketli topraklarına ve turistik önemine değindi.

Yeşilırmak kapısının açılmasının önemine de dikkat çeken Talat, Avrupa Birliği’nin Yedidalga yolunun yapılması konusunda söz vermesine rağmen yola sadece asfaltlama yapılarak bırakılmasını eleştirdi.

Talat, Çilek Festivali’nin bölge açısından önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı ve katkıda bulunanları kutladı.

YORGANCIOĞLU: “ADANIN EN KALİTELİ ÜRÜNLERİ YETİŞİYOR”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, bölgenin bereketli toprakları olduğunu ve bu bölgede yetişen ürünlerin adanın en kaliteli ürünler olmasından dolayı ayrı bir önem taşıdığını söyledi.

Festivalin, bölgenin çalışkan insanlarının ürettiklerini sergilemesi adına önemli olduğuna dikkat çeken Yorgancıoğlu, bu tür etkinliklerle bölgenin ve ürünlerinin tanıtıldığını kaydetti.

EROĞLU: “ELİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise konuşmasında, Yeşilırmak bölgesine yılda iki defa gelmeyi alışkanlık haline getirdiklerini söyleyerek, Yeşilırmak halkının verdiği mücadeleyi ve yıllardır topraklarına kararlılıkla sahip çıkmasının kendilerinin de masada elini güçlendirdiğini kaydetti.

Festivalin bölgede yetiştirilen ürünlerin tanıtılması açısından önemli olduğuna dikkat çeken Eroğlu, Yeşilırmak köyüne sahip çıkılmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

“ESKİDEN LONDRA’YA GÖTÜRÜLÜRDÜ, İNŞALLAH YİNE OLUR”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, halkın gecesini gündüzüne katarak üretim yaptığını da dile getirerek, geçmiş yıllarda bölgede üretilen ürünlerin uçakla Londra’ya götürüldüğünü hatırlattı ve “İnşallah yine olur” dedi.

Anlaşmanın olup olmayacağına bakılmaksızın çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini de söyleyen Eroğlu, “Önemli olan kendi topraklarımıza sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Yeşilırmak bölgesinin iç turizme katkısının da çok büyük olduğunu ifade ederek, halkın iç turizme sahip çıkarak üretimlerini geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından kurulan stantları gezen Eroğlu, bölgede yapılan ve üretilen ürünlerden de satın aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.