1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YEŞİLYURT ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ’NDE OTOBÜS KRİZİ
YEŞİLYURT ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ’NDE OTOBÜS KRİZİ

YEŞİLYURT ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ’NDE OTOBÜS KRİZİ

Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi’nde otobüs krizi

A+A-

Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi Okulu öğrenci velileri Bakanlığı protesto ederek çocukları okula göndermediler

Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi Okulu öğrenci velileri, çocuklarını okula taşıyan özel donanımlı minibüsün yerine donanımsız minibüs konduğu ve çocukların donanımsız minibüs ile okula taşınacağı gerekçesi ile çocuklarını okula göndermediler.

Gürsel KARAGÖZLÜ
2007 yılından itibaren özel eğitim alması gereken öğrenciler için açılan ve şu anda 1 sorumlu, 4 özel eğitim öğretmeninden oluşan öğretmen kadrosu ile 14 özel eğitim öğrencisine hizmet eden Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi okulunda eğitim durdu.

Saat 08.40’da okula gelen okul minibüsünde yalnızca minibüs şoförü ve refakatçının olduğu görüldü. Minibüs şoföründen edinilen bilgilerde öğrencileri 5 yıldan beridir kendi çalıştığı şirketin okula götürüp getirdiği söyledi. Şoför, 29.9.2015 tarihinde sabah Güzelyurt ve Lefke bölgesindeki köylerden öğrencileri evlerinden özel donanımlı minibüs ile evlerinden alarak okula getirdiğini, öğlen öğrencileri almak için okula gittiğinde başka bir şirkete ait özel donanımsız bir minibüsün almak ve evlerine götürmek istediğini iddia etti. Kendisinin de öğrencileri sabah evlerinden aldığını, öğrencilerin kendisine emanet olduğunu ve tekrar evlerine götürmek zorunda olduğunu söyleyerek öğrencileri evlerine götürdüğünü aktardı.
 
Edinilen bilgilerde 5 yıldan beridir öğrencilerin taşımacılığını yapan şirketin minibüsünün özel donanımlı minibüs olduğunu ve çocuklarının bu minibüs ile okula götürülüp getirilmesini istedikleri öğrenildi. Velilerinin iddiasına göre özel donanımı olmayan başka bir şirkete ait minibüs ile çocuklarının okula taşınmak istemesinden dolayı çocuklarını okula göndermedikleri, bu sorunun çözülmemesi durumunda 1 Ekim’den itibaren eylem yaparak, gerekirse çocuklarını okula göndermemek kararı alacakları öğrenildi.  Veliler bu konuda imza kampanyası başlatarak imza topladılar.

Öğrencilerin okula gelmemesinden dolayı dün Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi okulunda eğitim yapılamadı.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.