1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YEŞİLYURT’TA EYLEM!
YEŞİLYURT’TA EYLEM!

YEŞİLYURT’TA EYLEM!

YEŞİLYURT’TA EYLEM!

A+A-

 

Yeşilyurtlu bazı vatandaşlar özel arazilerinin içerisinden yol geçirilmesini ve ağaç bedellerinin hala ödenmemesini traktörleriyle protesto etti.

Yeşilyurt’ta bankart açan eylemciler, hükümeti eleştirdi.

Bölge üreticileri adına konuşan Cemal Ürben, Güzelyurt-Lefke duble yol mağduru olarak bu eylemi yaptıklarını söyledi.

Ürben, bağ ve bahçelerini talan edenlerin hiçbir istimlak bedelinin ödenmediğini ve ödenmesi için de hiçbir çalışma yapılmadığını belirterek gelmiş geçmiş hükmetleri protesto etti.

İstimlak bedellerinin ne zaman ödenceğini soran Ürben, zeytin bağ ve narenciye ağaçlarına 10 TL bedel ödenmek istendiğini ancak 15’ TL’den satılan fidanlara böyle bedel teklifini asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

Ürben, hükümetten taleplerini de okudu.

DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz de, bu yol yapımının yanlış başladığını Gemikonağında tren rayları olmasına rağmen birçok insanın arazilerine girilerek mağdur edildiğini söyledi.

Gündüz, ara emri nedeniyle yol yapım çalışmalarının durduğunu ifade ederek, bölge halkının yol yapımına karşı olmadığını ancak talepleri olduğunu ve bu taleplere cevap verilmediğini söyledi.

Gündüz, yetkilileri bölge halk ile istişare etmeye çağırdı .

Tarım eski bakanlarından Sami Dayıoğlu da, yol yapılmadan önce kendileriyle hiçbir yetkilinin istişare etmediğini ifade etti

Dayıoğlu, “gönül arzu ederdi ki yol yapımı başlamadan önce hükümet arasında gerek sivil toplum örgütleri gerekse de üreticilerle diyalog içinde olsalardı bu eyleme hiç gerek kalmazdı”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.