1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAK
YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAK

YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAK

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü”nün Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dalları’na 2013-2014 Akademik Eğitim Yılı’nda yetenek sınavıyla öğrenci alacak.

A+A-

BAŞVURULAR 12 AĞUSTOS-9 EYLÜL; SINAVLAR 10-12 EYLÜL 2013 TARİHLERİNDE YAPILACAK

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü”nün Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dalları’na 2013-2014  Akademik Eğitim Yılı’nda yetenek  sınavıyla öğrenci alacak.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yetenek sınavına girmek isteyen adaylar, yetenek sınavı için ön kayıtlarını 12 Ağustos-9 Eylül 2013 tarihleri arasında Üniversite’nin Öğrenci İşleri’ne yaptırabilecek.

Sahne Sanatları Fakültesi Genel Koordinatörü ve Oyunculuk Anasanat Dalı Başkanı Çetin Özen konuyla ilgili açıklamasında, yetenek sınavlarına girmek isteyen adayların ön kayıt sırasında  “2013-Yetenek Sınav Kılavuzu” kitapçığını mutlaka istemeleri gerektiğine işaret ederek, adayların sınavlarda mağdur olmamaları için kılavuzun iyice okunmasını istedi.

Ön kayıt yaptırmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının 2013 YGS sınavından en az taban puanı almaları gerektiğini belirten Özen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yurttaşı adayların ise YDÜ’nün yapmış olduğu giriş sınavında başarılı olmaları gerektiğini hatırlattı.

Oyunculuk Anasanat Dalı’na müracaat edecek adayların 23 yaşını geçmemiş olması koşulu aranırken, Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı’na müracaat edecek adaylarda ise yaş sınırı aranmıyor.

Sınavlar 10-12 Eylül 2013 tarihlerinde YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü”nde saat 10.00 da yapılacak.

Her iki Anasanat Dalı’nın Yetenek Sınavını kazanan adaylar 4 yıl boyunca yüzde 50 burslu okuma şansını elde edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.