1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘’YETER ARTIK, BIKTIK…”
‘’YETER ARTIK, BIKTIK…”

‘’YETER ARTIK, BIKTIK…”

İnsan gibi yaşamak, nefes almak istiyoruz.. İnsanlar da kanser olacak!...

A+A-

 

Gazimağusa Limanı’nda büyük tonajlı gemilerin tamiri sırasında büyük çevre kirliliği yaşanması, halkın tepkisine neden oldu.

Tamir sırasında ve sonrasında, deniz yüzeyinin kahverengiye büründüğünü belirten vatandaşlar,  limandaki yatların ve balıkçı teknelerinin pas atıklarıyla kirlendiğini, balıkların ve diğer canlıların zehirli boya atıklarından öldüğünü anlattı.

“Yeter artık” diye isyan eden Balıkçı ve Denizciler Birliği Başkanı Mustafa Emirzadeoğluları, ilgililere gerekli önlemleri almaları için çağrı yaptı.

Emirzadeoğluları, büyük tonajlı gemilerin tamiri sırasında denizin kirlendiğini belirterek, “Tamir bu şekilde yapılmaz. Limandaki tepkiyi çekmemek için, tamir geceleyin yapılıyor, bu böyle olmaz. Hepimizi zehirliyorlar, önlem alınsın. Aksi halde tepkimizi daha sert dile getireceğiz” dedi.

Defalarca şikayetlerini yetkililere ilettiklerini ancak, bir türlü soruna çözüm bulunamadığını ifade eden Emirzadeoğluları, ilgilileri göreve çağırdı.

Mustafa Emirzadeoğluları, şöyle devam etti:

“Liman, tamirhane değildir. Gemi tamiratı yapılacaksa, uygun yer gösterilmeli ve çevre kirletilmeden yapılmalıdır. Bu, çağdaş ülkelerde böyledir. Kimse bizi kayda almıyor. Balıkçı şikayetçi, turist gezdiren yatların kaptanları şikayetçi. Bir türlü önlem alınmıyor. Alınmazsa, sivil toplum örgütleriyle birlikte eylem yapacağız.

Birliğe ait restorana her gün yüzlerce kişi geliyor. İnsanlar nefes alamıyor, halk zehirleniyor. Yeter artık, bıktık…”

Yıllardır balıkçılık yapan Fatih Kasap ise, “Temiz çevre istiyoruz. İnsan gibi yaşamak, nefes almak istiyoruz. Limandaki balıklar ölüyor. Liman, balıkların üreme yeri, böyle giderse balık nesli tükenecek. İnsanlar da kanser olacak” diye tepkisini dile getirdi.

balik1.jpg

 

Hemen hemen her gün onlarca turiste ülke güzelliklerini tanıtan Soner Elada da limandaki büyük tonajlı gemilerin göz önünde tamir edilmesinin çirkin görüntülere ve kirliliğine yol açtığını dile getirdi.

Gökhan Uğurtan da yatının pas atıkları nedeniyle hasar gördüğüne, denizin kirlendiğine dikkat çekti ve ilgililere önlem alması için çağrı yaparak, “Herkes bu durumdan şikayetçi. Liman pislik içerisinde. Gemilerin tamiri, etrafa kirlilik yaratıyor. Çevre kirleniyor. Canlılar zarar görüyor” dedi.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.