1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YETER ARTIK ZEHİRLEMEYİN!
YETER ARTIK ZEHİRLEMEYİN!

YETER ARTIK ZEHİRLEMEYİN!

Limit üstü ilaç!

A+A-

Nar, üzüm, domates ve kerevizlerde limit üstü ilaç kalıntısı bulundu
Tarım Dairesi, 19 - 25 Ağustos dönemi içerisinde yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetim sonuçlarını, üretici isimleri ve ithalatçı isimlerini de açıklayarak, kamuoyuyla paylaştı.
Daire açıklamasında, 27 yerli üründen numune alınarak yapılan tahlillerde 8 üründe limit üstü kalıntı tespit edildiği, 50 ithal üründe yapılan denetimlerde ise iki üründe limit üstü kalıntıya rastlandığı belirtildi.
Daire açıklamasında, son günlerde yaygın olarak üretilen molohiya ürünlerinde de yapılan denetim sonuçlarında temiz çıkan molohiya ürünleri de üretici isimleriyle birlikte kamuoyuyla paylaşıldı.
Öte yandan daire açıklamasında, 22 Ağustos itibarıyla havuç ithalatının açıldığı, 31 Ağustos itibarıyla da erik ithaline izin verileceği açıklandı.

50 ithal ürünün 48’i temiz
Tarım Dairesi’nden yapılan açıklamada 19 - 25 Ağustos tarihleri içerisinde, domates, havuç, şeftali, nektarın, fasulye, elma, üzüm olmak üzere, 50 ithal üründe yapılan denetimler sonucunda, 48 ürünün temiz, Levent Gıda’ya ait 1 şeftali ve 1 nektarın ürünün limit üstü çıktığı belirtildi. Açıklamada, söz konusu ürünlerin menşeine iade edildiği kaydedildi.
Son dönemlerde yoğun olarak üretilen molohiya örneklerinde de sıkı denetimler yapıldığı belirtilen Daire açıklamasında, daha önce limit üstü çıkan bir molohiya ürünlerinin hasadına izin verilmeyerek gözleme alındığı belirtildi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.