1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YIKILMAK ÜZERE OLAN BİNA TARTIŞMALARA YOL AÇTI
YIKILMAK ÜZERE OLAN BİNA TARTIŞMALARA YOL AÇTI

YIKILMAK ÜZERE OLAN BİNA TARTIŞMALARA YOL AÇTI

İskele bölgesindeki Ağıllar köyünde;

A+A-

Muhtar Halil Dağbaşı, özel bir kişinin kirasında bulunan ve yıkılmak üzere olan eski okul binasını alıp kadın kursu binası yapmak istiyor;İskele bölgesindeki Ağıllar köyünde yıkılmak üzere olan eski okul binası tehlike arz ediyor.

Ağıllar Köyü Muhtarı Halil Dağbaşı, Vakıf malı olan binanın eskiden Rum İlkokulu olduğunu belirterek, 1974’ten sonra köy kahvesi olarak kullanıldığını söyledi.

Dağbaşı, binanın uzun süredir kullanılmadığını, köylülerin burasının köy kadın kursu binası yapılması için restore edilmesini istediğini kaydetti. Dağbaşı, “Muhtarlığa verilmesi için müracaat ettik, ancak verilmedi, özel birinin kirasında” dedi.

Halil Dağbaşı, binanın UBP döneminde özel bir kişiye kiralandığını, kendisinin kiralanacağından dahi haberi olmadığını belirtti. Köylülerin ayaklandığını ancak burası için bir şey yapılamadığını söyledi.
 
Aylanç: Elimde yıkım kararı var

Eski binayı Vakıflar’dan 1 Mart 2014 tarihinde konut arsası olarak kiraladığını belirten Ağıllar köylüsü İzzet Aylanç ise 2015 yılına kadar kirasında olan binanın tehlike arz etmesi üzerine, köylüler tarafından yıkılmasının istendiğini, 24 Mart 2014 tarihinde Başbakan Yardımcılığı izni ile yıkım kararı alındığını söyledi.

Aylanç, tehlikeli olan bu bina içerisinde çocukların oynadığını kaydetti. Ayrıca köyde birçok bina olduğunu ve binalardan birinin köy kadın kursu için kullanılabileceğini dile getirdi.

İzzet Aylanç, nişanlı olduğunu ve yakında düğünü olacağını da ekleyerek, bu binayı yıkarak ev yapmak istediğini, burasını önce tarla ardından ihale usulü ile arsa olarak kiraladığını kaydetti.

Aylanç, Vakıflar’dan ev yapılabilmesi için onay aldığını belirterek, tarihi eserler dairesinden de yıkılması için onay sağladıklarını, ancak köyün muhtarının partizanlık yaparak engel olmaya çalıştığını söyledi.

Aylanç, bina ve çevresinin ahır ve depo olarak kullanıldığını ve tehlike arz ettiğini belirterek, burasını temizleyerek, ev (prefabrik) yapmak istediğini söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.