1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YIKIM KARARI YIKTI
YIKIM KARARI YIKTI

YIKIM KARARI YIKTI

Lapta’da 35 yıldır oturdukları evi kaybetmek üzere olan Ornutalı ailesinin tek umudu istinaf mahkemesi

A+A-

Laptalı Ornutalı ailesi mahkemenin verdiği yıkım kararıyla adeta yıkıldı. Mahkeme sürecini geç öğrendikleri için bu süreci iyi değerlendiremediklerini savunan ve mahkemeye gitmeyen Alper ve Hacer Orunutalı şimdi mahkemenin aleyhlerinde verdiği yıkım kararı karşısında çaresizliğe büründü. Eşinin çalışamadığını, kendisinin de haftada sadece 400 lira gelir getirdiğini söyleyen Alper Ornutalı, elindeki belgelerle haklı olduğunu ama mahkeme süreci içerisinde avukat tutacak parası olmadığı için haklılığını ispat edemediğini söyledi.

Alper Ornutalı ailesinin yaşadığı olayı duyan ve daha önceleri olayın aslını bilen eski milletvekillerinden Togay Varış ile 35 yıllık komşuları Belkız Çerkez,Ornutalı ailesine destek olurken, mahkeme emrini uygulamak için gelen İcra Memuru Aziz Dayı, Alper Ornutalı’nın elindeki belgeler ve olay yerine gelen komşularının desteği karşısında çaresiz geri döndü.

35 YILDIR BURADA YAŞARIM
Parasızlıktan avukat tutamadığı için bu durumları yaşadığını ifade eden Alper OrnutalıStar Kıbrıs’a haklı iken haksız duruma düştüğünü söyledi. Ornutalıbaşına gelenleri şu sözlerle açıkladı: “Lapta’da 35 yıldır bulunduğum yeri 2004 yılında Togay Varış’a sattım. Ancak bu satış sonrası benim yaşadığım yer olan konut, havuz ve motor dairesi benim işgalimde kaldı. Ve bunu yine23 Temmuz 2004 yılında Togay Varış ile birlikte gittiğimiz İskan ve Rehabilitasyon Daire Müdürü Öztan Özenergün huzurunda yazılı bir dilekçe ile belgeledik. Hatta İskan Müdürü Öztan Özenergün “ Huzurumda imzalanmıştır” diye de paraf attı.

PARASIZLIKTAN AVUKAT TUTAMADIM
Daha sonra İskan Müdürü Öztan Özenergün 04 Ağustos 2004 tarihinde Lefkoşa Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne koçanın yeniden düzenlenmesi için resmi yazı gönderdi. Bu yazıların ardından herşey yoluna girdi diye ben işin peşini takip etmedim. Ancak Togay Varış’ın yanımdaki araziyi bir başkasına satması ve o şahısların buraya iki adet ev yapmaları sonrasında bana dava açarak oturduğum ev yerini benden almak istediler. Hatta mahkeme davetiyesi bana değil annemin adresine göndererek bana geç ulaşmasına neden oldular. Benim de parasızlıktan davalara girecek avukat tutamamam ve davaları takip edemememden dolayı gıyabımda verilen kararla evime yıkım kararı çıkardılar.

HAKLI İKEN HAKSIZ OLDUM
Devletin, benim verdiğim dilekçeme bir ay içinde olumlu veya olumsuz cevap vermesi gerekirken bunu yapmadı, evim koçanıma işlenmedi, mahkemem oldu yargıç beni mahkemeye bile çağırmadan hüküm verdi. Ben şimdi ne yapacağım? Evim yıkılırsa nerede kalacağım? Elimde haklılığımı ispat edecek belgeler var ama bunları zamanında mahkeme başkanına ibraz edemediğim için haklı olduğum halde haksız konuma düştüm. Mahkeme bitti ama istinaf hakkımı kullanacağım ve mutlaka bu belgeleri tekrar mahkeme başkanına ibraz ederek bu işin düzeltilmesini isteyeceğim.”
***
“ALPER ORNUTALI MAĞDUR EDİLDİ”

Satışta ve işin başlangıcında konuya taraf olan eski milletvekili Togay Varış yıkım kararının gerçekleştirileceği dün olay yerine gelerek Alper Ornutalı’ya destek verdi. Varış şunları kaydetti: “Alper Ornutalı’nın tek suçu mahkeme zamanı işini takip edememek ve bu belgeleri mahkemeye sunamamak oldu. Oysa bu belgelerde zamanında benim de imza ve onayım olduğu gibi bu yer Alper Ornutalı’ya aittir. Bunun için beraberce 23 Temmuz 2004 yılında İskan müdürünün önünde bir belge imzaladık, hatta o belgeyi bizzat İskan Müdürü Öztan bey kendi el yazısıyla yazdı. Ardından aynı müdür Tapu Müdürlüğü’ne resmi yazı yazarak tapuya işlenmesini istedi. Ondan sonra ne oldu bilemiyorum ama ortada bir gerçek varsa o da Alper Ornutalı’nın burada mağduriyet yaşadığıdır.”


“UMARIM ADALET YERİNİ BULUR”
Alper Ornutalı’nın komşusu olan ve yıllardır aynı mahallede komşu olarak yaşayan Belkız Çerkez de Star Kıbrıs’a Alper Ornutalı’yı 35 yıldır tanıdığını bu eski evi bin bir güçlükle onararak ailesini geçindirdiğini ve çocuklarıyla burada yaşadığını anlattı. Alper Ornutalı’nın burada mağdur edildiğini söyleyen Belkız Çerkez “Umarım yeni bir mahkeme sürecinde hakimlerimiz bu belgeleri ve bizim ifadelerimizi dikkate alır ve adalet yerini bulur” dedi. Üzüntüsünden sürekli ağlayanHacer Ornutalı da “evimizi elimizden almasınlar, biz yıllardır burada yaşarız, elimizde belgelerimiz var, Allah aşkına bunu düzeltin” sözleriyle yetkililerden yardım istedi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.