1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. YILBAŞI GECENİZİ FANTEZİLERLE RENKLENDİRİN!
YILBAŞI GECENİZİ FANTEZİLERLE RENKLENDİRİN!

YILBAŞI GECENİZİ FANTEZİLERLE RENKLENDİRİN!

Yılbaşı gecenizi cinsel fantezilerle renklendirebilirsiniz...

A+A-

“Fanteziler sağlıklı bir cinsel yaşamın göstergesidir” diyen Dr. A. Cem Keçe, çiftlerin yılbaşını nasıl geçirebileceklerini anlattı.

Cinsel fantezi nedir?

Öncelikle fantezinin ne olduğunu bilmek gerek. Cinsel tabular ne kadar azsa, haz alınabilecek şeyler o kadar artar. Zihinde tasarlanan canlandırılan ve gerçekleşmesi özlenen bir şey olan fantezi, değişik heves, düşünüş, sonsuz ve sınırsız hayal kurma anlamına gelir. Kişinin kafasında cinsel coşkuyu arttıracak nitelikte bir takım hayaller canlanmasına cinsel fantezi diyoruz. Fantezi kurmak, deneme-yanılma yöntemine maruz kalmamaları için kişilerin sahip oldukları bir yetenektir, bir çeşit simülasyondur.

Kadın ve erkeklerin cinsel fantezileri birbirinden farklı

Kadınlarla erkeklerin cinsel fantezileri farklıdır ve erkekler kadınlardan daha fazla fantezi kurar. Kadınlar genellikle daha önceki cinsel deneyimlerini düşünme yani eski anıları canlandırma eğilimindedirler. Fantezilerinde daha çok duygusal ve romantik anları canlandırırlar. Cinsel organlara ve bedensel imajlara daha az yer verirler ve sadece fantezi kurarak boşalma yaşabilirler. Erkekler ise hayatlarında hiç denemedikleri veya deneyemeyecekleri şeyleri hayal ederler. Fantezilerinde cinsel organlar ve bedensel imajlar ön plandadır ve sadece fantezi kurarak boşalma yaşamaları daha azdır.

Cinsel fantezi kurmanın faydaları

Fanteziler sağlıklı bir cinsel yaşamın göstergesidir. Cinsel fanteziler, kişilerin üzerindeki bir takım baskıları azaltabilir. Günlük hayatlarını normal olarak sürdürmelerine ve cinsel yaşamdaki heyecanı yoğunlaştırarak daha kolay doyuma ulaşmalarına yardımcı olabilir. Kişinin kendisini tehlikeye atmadan veya ret edilme kaygısı taşımadan farklı insanlar ve durumlar keşfetmesini mümkün kılabilir. Fantezi duyguları canlı tutar, cinsel yaşantıyı monotonluktan, sıradanlıktan uzaklaştırıp, renklendirir, zenginleştirir.

Çiftler için yılbaşı nasıl olmalı?

Yeni bir yıla başlarken genelde insanların beklentisi yeni başlangıçlarda hayatlarını sorgulamaktır. Geçmiş yılda yapabildikleri ve yapamadıklarını sorgularlar. Yapamadıklarını yeni bir yılda gerçekleştirmenin hayalini kurarlar. Genelde gözden kaçan şey cinsel hayattır. Nedense cinsel hayatta yapılamayanlar üzerine kimse konuşmaz. Çünkü mitler ve hurafeler, günahlar, yasaklar ve ayıplar, kısacası konuşulmaması gerektiği sanılan cinsellik hep geri planda kalır.

Peki, yeni yıl ve yepyeni bir başlangıcın eşiğinde cinsellikle ilgili sorunlar nasıl halledilebilir? Bunu, hayata bir mola vermek gibi algılamak gerek. Ancak cinsellik elbette sadece yeni yıl için değil Sevgililer Günü gibi özel günlerde de çiftler için tazelenebilecek, yeniden ele alınabilecek bir olgudur. Çiftler arasında cinselliğin tazelenmesi her zaman yapılmalı fakat yeni yıla ayrı bir önem verilir çünkü “Nasıl başlarsan öyle devam eder” şeklinde yaygın bir inanç vardır. Bu da yeni başlangıçlar için güzel bir motivasyon olabilir. Peki çiftler o gece ne yapabilirler? Pijamalarla değil, o güne has özel kıyafetler giyilebilir. 12’den sonra çocukların uyumasının ardından kendi dünyanıza döndüğünüzde, monotonlaşan cinsel hayatınızı renklendirmek için iyi bir fırsat oluşabilir. Bu amaçla erotik materyallerden ve cinsel fantezilerden yararlanabilirsiniz. Bu materyaller tahrik olmaya yardım edebilir. Yakınlaşmak için yeni yollar bulunabilir. İnsan zihni olduğu sürece fantezi çok güzel bir şekilde renklendirilip ortaya konulabilir. Ama önemli olan her iki kişinin de bunu kabul ediyor olmasıdır. Bu sayede çiftler monotonlaşmış cinsel yaşamlarını renklendirebildikleri gibi aynı zamanda bu tip bir sorunu da ortadan kaldırma fırsatını yakalayabilirler.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.