1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YILDIRIM KARPUZ FESTİVALİ BAŞLADI
YILDIRIM KARPUZ FESTİVALİ BAŞLADI

YILDIRIM KARPUZ FESTİVALİ BAŞLADI

Yıldırım Kadınlar Derneği, Muhtarlık ve Yeniboğaziçi Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 3. Yıldırım Karpuz Festivali dün akşam başladı.

A+A-

FESTİVALİN AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI EROĞLU YAPTI

“DEVLET KURMANIN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ,  KENDİ GELENEK VE GÖRENEKLERİEN SAHİP ÇIKMAKTIR”

Yıldırım Kadınlar Derneği, Muhtarlık ve Yeniboğaziçi Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 3. Yıldırım Karpuz Festivali dün akşam başladı.

Yıldırım Düğün Salonu’nda yer alan festivalin açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu gerçekleştirdi.

Açılışa,  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Sağlık Bakanı Errtuğrul Hasipoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Milletvekilleri Afet Özcafer ile Teberrüken Uluçay, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp ile Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren de katıldı.

Festival, bugünkü etkinliklerle tamamlanacak.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eropğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, festivallerin insanları biraraya getiren güzel olaylar olduğunu belirterek, civar köylerin halklarının da katılımıyla güzel gecelerin geçirildiğini, insanların eski hatıralarını andıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı  Eroğlu, festivallerde gelenek, görenek ve kültürün sergilendiğine dikkat çekerek, “Bu bir nevi sosyal etkinlik ama öyle bir sosyal etkinlik ki  kendi geleneklerimizi, kendi özelliklerimizi yaşatıyoruz. Kendi kültürümüz ve kendi geleneklerimizle bir kere daha övünüyoruz.” dedi.

Halk olmanın, devlet kurmanın en büyük özelliğinin geleneklerine ve özelliklerine   sahip çıkmak olduğunu söyleyen Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının  geleneklerini devam ettirdiğini, kültürünü de yaşatmakta olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Herşeyden önce bir devlet vardır, bu devletin bir halkı vardır. Bu halkın geleneği, göreneği ve kültürleri vardır. Kültürlerimizi bu devlet çatısı altında yaşatıyoruz” dedi.

BİREN

Yeniboğaziçi Belediye Bşkanı Cemal Biren de konuşmasında, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun bu yıl da  festivale katkılarını esirgemediğini belirterek, başta Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olmak üzere festivale katkı koyanlara teşekkür etti.

TOSUNOĞLU

Yıldırım Kadınlar Derneği Başkanı Şengül Tosunoğlu da, köy halkının en önemli geçim kaynağının karpuz olduğunu belirterek,  “karpuzun anavatanı” Yıldırım’ı festival etkinliği ile tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.

Tosunoğlu, herkesi fetsivalde görmekten mutlu olacaklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.