1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YILDIZ TUTUKSUZ YARGILANACAK!
YILDIZ TUTUKSUZ YARGILANACAK!

YILDIZ TUTUKSUZ YARGILANACAK!

Lefkoşa’da Abdurrahman Yıldız’ın tasarrufunda, hintkeneviri kırıntıları ve 3 kök hintkeneviri bitkisi bulunmasıyla başlatılan polis soruşturması tamamlandı.

A+A-

Lefkoşa’da Abdurrahman Yıldız’ın tasarrufunda, hintkeneviri kırıntıları ve 3 kök hintkeneviri bitkisi bulunmasıyla başlatılan polis soruşturması tamamlandı.

Teminat duruşması için dün yeniden yargı huzuruna çıkarılan zanlı Yıldız, teminat şartlarına bağlanarak tutuksuz yargılanmasına emir verildi.

Abbas ELMAS

Lefkoşa’da hafta içinde düzenlenen narkotik operasyonda tasarrufunda hintkeneviri olduğuna inanılan madde kırıntıları yanı sıra evinde bulunan bir saksı içinde 3 adet hintkeneviri bitkisi bulunan Abdurahman Yıldız dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru İbrahim Atabek, 19 Ağustos’ta Lefkoşa’da Narkotik ekipleri tarafından zanlı Abdurrahman Yıldız’ın kullanımında bulunan araçta yapılan aramada kül tablası içinde uyuşturucu madde içerdiği düşünülen elle sarılmış ucu yanık bir adet sigara bulunarak gözaltına alındığını söyledi.

İbrahim Atabek, zanlının ikametgahında gerçekleştirilen aramada ise uyuşturucu içiminde kullanıldığı düşünülen iki adet pet şişe ve yatak odasının penceresinde foil kağıdı içinde hintkeneviri olduğuna inanılan madde kırıntıları ve evin balkonunda saksı içine ekilmiş 3 adet 7 ile 4 santim arasında deişen boyutlarda hintkeneviri filizi bulunarak emare olarak alındığını kaydetti.

Atabek, zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını, zanlının KKTC vatandaşı olduğuna dikkat çekerek, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Savcı Cemaliye Usanmaz, tutuksuz yargılanabilmesi için 5 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı bir kişinin 30 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün İspat-I Vücut yapması şartlarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının işlemiş olduğu suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile savcılığın talep ettiği şartları yerine getirmesi durumunda tutuksuz yargılanmasını emretti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.