1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YILIN 360 GÜNÜ YOK SAYILIYORLAR...”
“YILIN 360 GÜNÜ YOK SAYILIYORLAR...”

“YILIN 360 GÜNÜ YOK SAYILIYORLAR...”

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit,

A+A-

KİBRİT: “ENGELLİLER, YILIN 360 GÜNÜ YOK SAYILIYOR...”

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, engellileri, toplumda var olduklarını, eşit yaşam haklarına sahip olduklarını “haykırmaya” çağırdı.

Kibrit, “Engelliler Haftası” dolayısıyla yayımladığı mesajda, engellilerin yılın 360 günü “yok sayıldığını” belirterek, engellilere  hitaben“Yılın 360 günü yok sayılsak da, bu toplumda biz engellilerin de var olduğunu, herkesle eşit yaşam haklarına sahip bireyler olduğumuzu haykırmak adına ayağa kalkınız” ifadesini kullandı.

Kibrit, “Engelli çocuklara sahip annelerimizin ‘Bizlere ölmek bile yasak’ feryatlarını durdurmak ve onların da anneler gününü kutlamak, o mübarek ellerini doyasıya öpebilmek için. Haydi ayağa.  Her alanda engellenmeyeceğimiz yarınlar dileğimle, tüm engellilerimizin ‘Engelliler Haftasını’ kutlarız” dedi. 

Açıklama, şöyle devam etti:

“Bu hafta bildiğiniz gibi ‘Engelliler Haftası’, hadi yine iyiyiz. Her yerde her mercide bir hafta boyunca gündemin nabzını bizler tutacağız. Fark edilecek, düşünülecek hiçbir yerde engellenmeyeceğiz. Her isteğimize ‘hay hay’ denilip yerine getirilmeye çalışılacak veya yerine getirilecek. Su parası borcumuz, elektrik borcumuz bu hafta sıfırlanacak. Tüm ihtiyaçlarımız bir hafta boyunca eksiksiz karşılanıp başka bir ihtiyacımız var mı diye sorulacak. Yok, kalmadı ki başka sıkıntımız. Çok şükür hepsini bir haftada hallettik. Ne kadar kolaymış meğer istenince”

Kibrit, “Eşit eğitim alma hakkı mı demiştiniz? Ne hakkı arkadaşlar siz yeter ki isteyin her şey bizim için. Biz engelliler için tüm okullarımıza rampalar, lavabolar, asansörler, özel sınıflar, hatta ve hatta diğer öğrencilerle birlikte izole edilmeden eğitim alabileceğimiz özel eğitim okulları ayrıca bilgiye engellenmeden erişebileceğimiz müthiş altyapılar. Hatta istersek evde ağır engellilerimiz için bire bir eğitim… Hepsi bu hafta” ifadelerini kullandı.

Mesajın sonunda Kibrit engellilere şöyle seslendi:

“Uyanın artık ey engellenenler sabah oldu. Bu güzel rüyayı tam bir hafta boyunca göreceğiz. Üzülmeyin yarın akşam devamı var. Ama artık kendinize geliniz sabah oldu. Gerçekler ne kadar canınızı, yüreğinizi acıtsa da en azından onurlu bir yaşam için ayağa kalkın ve mücadelenize yılmadan devam ediniz.”

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.