1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YILIN YEŞİL BEYİNLERİ”
“YILIN YEŞİL BEYİNLERİ”

“YILIN YEŞİL BEYİNLERİ”

“YILIN YEŞİL BEYİNLERİ”

A+A-

LİSE VE ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNİN ÇEVRE, ENERJİ VE SU KAYNAKLARI HAKKINDA BİLİNCİNİ ARTIRMAYI HEDEFLEYEN YARIŞMAYA 17 FARKLI ÜLKEDEN 271 PROJE KATILDI

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğunda düzenlediği “Yılın Yeşil Beyni” ve “Yılın Genç Yeşil Beyni” yarışması sonuçlandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, ‘Yılın Yeşil Beyni’ final sunumları ve açılış konuşmaları, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yer aldı.

Lise ve üniversite gençlerinin çevre, su ve enerji kaynakları hakkında bilincini artırmayı amaçlayan yarışmaya 17 farklı ülkeden 271 proje katıldı. Başarılı projeler 26 Ekim’de saat 18.30’da düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.

Yarışma finalinin açılış etkinliğinde konuşmalar yapıldı, Kuzey Kıbrıs Genel Müdürü Aybars Karaatmaca’ya ve KKTC ve Türkiye’deki bazı üniversitelerden öğretim üyelerinden oluşturulan jüri üyelerine ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampus Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer tarafından teşekkür plaketleri sunuldu.

271 proje arasında özellikle “sürdürülebilir çevre” kavramının öne çıktığı belirtildi.

‘Yılın Yeşil Beyinleri Yarışması’na bu yıl lise kategorisinde Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin Halk Cumhuriyeti, Ekvator, Endonezya, Filistin, Hindistan, Kenya, Kırgızistan, KKTC, Mısır, Nepal, Pakistan, Singapur, Türkiye ve Ürdün olmak üzere 17 ülkeden 271 proje katıldı.
Üniversiteler kategorisinde ise Endonezya, Hindistan, İngiltere, Mısır, Portekiz, Türkiye ve KKTC olmak üzere 7 ülkeden 30 proje katıldı. Endonezya, Hindistan, Portekiz ve Türkiye’den ise 5 proje finale kaldı.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.