1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YILLAR SONRA YAKALANDI
YILLAR SONRA YAKALANDI

YILLAR SONRA YAKALANDI

Altınbaş Petrol’den 2004-2008 yılları arasında akaryakıt çalmakla suçlanan 2 dolum operatörü, 3 petrol istasyonu sahibi, bir tanker şoförü, bir de çiftçi tutuklandı

A+A-

Kalecik Tesisleri’nde faaliyet gösteren Altınbaş Petrol İstasyonu’nda çalışan dolum operatörleri Salim Kuruağaç ve Sadık Gültekinoğlu, 2004 ve 2008 yılları arasında her ay yaklaşık 5 bin litre akaryakıt çaldıkları gerekçesiyle tutuklandı.

   Salim Kuruağaç ve Sadık Gültekinoğlu ile birlikte söz konusu akaryakıtı ucuza alıp dağıttığı öne sürülen tanker şoförü Şaban Muhtaroğlu ve hırsızlık olduğunu bildiği halde akaryakıtı almakla suçlanan petrol istasyonu sahipleri Kemal Güneşoğlu, Cem Yavuz ve Hüseyin Çavuş da tutuklandı. Çiftçilik yapan Gürsel İlerici ise hırsızlık akaryakıttan aldığı için mahkeme huzuruna çıkarıldı.

   Gazimağusa’da dün sabah mahkemeye çıkarılan zanlılar aleyhine üçer günlük tutukluluk emri alındı. Yalnızca Kemal Güneşoğlu, rahatsızlığından dolayı mahkemeye çıkarılmadı. Güneşoğlu, Mağusa Devlet Hastanesi’nde tutuklu olarak müşahede altına alındı.  

   Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, PGM’ye bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görev yapan Polis Çavuşu Necip Samancı’yı tanık olarak dinletti.

   Tanık polis, Kalecik Tesisleri’nde faaliyet gösteren Altınbaş Petrol isimli işyerinde 2004-2008 yılları arasında işyerinde dolum operatörü zanlı 1 Salim Kuruağaç ve zanlı 2 Sadık Gültekinoğlu’nun düzenli olarak her ay 5 bin litre akaryakıt çaldıklarını söyledi.

   Polis çavuşu, söz konusu çalınan akaryakıtı zanlı 3 Şaban Muhtaroğlu, zanlı 4 Kemal Güneşoğlu, zanlı 5 Hacı Karabudak, zanlı 6 Cem Yavuz, zanlı 7 Hüseyin Çavuş ve zanlı 8 Gürsel İlerici’nin piyasa fiyatının çok altında satın aldıklarını kaydetti.
    Tüm zanlıların 25 Nisan 2013 tarihinde tespit edilerek tutuklandıklarını ifade eden Necip Samancı, zanlı 1 Salim Kuruağaç, zanlı 2 Sadık Gültekin ve zanlı 3 Şaban Muhtaroğlu’nun gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini dile getirdi.

   Zanlılar aleyhine yürütülen polis soruşturmasının yeni başladığını kaydeden Sabancı, mahkemeden zanlıların üçer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
   Savcı Ahmet Özlemler’in sorularını yanıtlayan tahkikat sorumlusu Necip Samancı, çalınan akaryakıt miktarının tam net olmadığını, zanlı 5 Hacı Karabudak, zanlı 7 Hüseyin Çavuş ve zanlı 8 Gürsel İlerici’nin gönüllü ifade verdiklerini ve bazı iddialarda bulundukları bildirdi.
   Necip Samancı, ALPET ile ilgili başka bir soruşturma yaptıkları sırada konu suçun ortaya çıktığını, esas soruşturmanın devam ettiğini ve yaklaşık 10 kişiden daha ifade almaları gerektiğini dile getirdi.

   Savunma avukatlarının sorularını da yanıtlayan Tahkikat Sorumlusu Necip Samancı, ALPET’in henüz olaydan dolayı şikayetçi olmadığını söyledi.  ALPET’te verilen akaryakıtın bilgisayar sistemi ile kontrol edildiğini ancak bilgisayar sisteminin ALPET’e 2008 yılında getirildiğini ifade etti.

   Samancı, zanlı 3 Şaban Muhtaroğlu’nun kendisine verilen hırsızlık akaryakıtı, hırsızlık olduğunu bildiği halde alıp işyerlerine dağıttığını kaydetti.

   Necip Samancı, zanlı 8 Gürsel İlerici’nin çiftçilik yaptığını ve zanlı 3 Şaban Muhtaroğlu’nun kullandığı tankerden akaryakıt aldığını bildirirken, zanlı 6 Cem Yavuz’un da kendisine verilen hırsızlık akaryakıtı petrol istasyonunda sattığını açıkladı.

   Zanlıların avukatları ortada bir şikâyetin olmadığını, zanlılardan vaat ve şiddetle ifade alındığını iddia ettiler.

   Avukatlar, müvekkillerinin derhal serbest bırakılmasını talep ettiler. Yargıç Banu Soyer zanlıların üçer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını emretti.

kAYNAK: KIBRIS GAZETESİ

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.