1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YILLARDIR “ATIL DURUMDA”
YILLARDIR “ATIL DURUMDA”

YILLARDIR “ATIL DURUMDA”

Binanın, bir an önce değerlendirilmesi gerek...

A+A-

 

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği, Lefkoşa Surlariçi’ndeki eski Lefkoşa Polis Müdürlüğü binasının bölgeye kazandırılması için Başbakan’dan somut adım atmasını istedi.

Dernek Başkanı Tanju Müezzinoğlu yazılı açıklamasında, yıllardır “atıl durumda” bulunduğunu savunduğu binanın, bir an önce değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yıllardır bu konudaki taleplerini yenilediklerini ve birçok kez yetkililerle görüştüklerini ifade eden Müezzinoğlu, ancak henüz bu konuda somut bir adım atılmadığını belirtti.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin bu binaya yıllardır talip olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, söz konusu binanın üniversiteye uzun vadeli kiralanmasının, Surlariçi’nin canlanmasına katkı sağlayacağına inanç belirtti.

Müezzinoğlu, YDÜ'nün, Mahkemelerin yanında bulunan bu binayı hukuk fakültesi olarak kullanmayı düşündüğünü ifade ederek, bölgeye gelecek öğrencilerin hem esnaf için hareketlilik sağlayacağını hem de oldukça büyük bir ekonomik değer katacağını belirtti, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nu bu konuda somut bir adım atmaya çağırdı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.