1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''YILLARDIR MAĞDURUZ''
''YILLARDIR MAĞDURUZ''

''YILLARDIR MAĞDURUZ''

Minareliköyde zor günler

A+A-

Minareliköy’de üç yıl önce evinin yanına kaçak inşa edildiğini öne sürdüğü ağıl yüzünden zor günler yaşayan Ahmet Dağaşanlar, sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor.

Yıllardır mağdur olduklarını söyleyen Dağaşanlar, mahkeme sürecinin uzamasından da şikayetçi.
Sorunlarını anlatan Ahmet Dağaşanlar, bir kısmı hali arazi üzerinde, bir kısmı ise kendinin tapulu geçidi üzerinde bulunduğunu iddia ettiği ağılın, yıllardır vatandaşların sağlığını tehdit ettiğini ifade etti.

Ağıldan yayılan pis kokular ve sinek yüzünden mağdur olduğunu belirten Ahmet Dağaşanlar, uzun süreden beri mücadele ettiği kanser hastalığı sebebiyle temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşamını sürdürmek istediğini söyledi. Ahmet Dağaşanlar, kendisi gibi kanser hastası olan kızının da koku ve pislikten etkilendiği için torunlarını alıp ziyaretine dahi gelemediğini vurguladı.

Değirmenlik Belediyesi ve polise yaptığı şikayetlerin ardından Kaymakamlığa da başvurduğunu ifade eden Dağaşanlar, ağıl sahibine Kaymakamlık tarafından dava açıldığı, ancak mahkemenin sürekli ertelenerek bir türlü sonuca varılamadığını kaydetti.

Bölgede benzer birçok ağıl bulunduğunu ve Kaymakamlığın bu kişilere de dava açtığını söyleyen Dağaşanlar, “KKTC’de adalet bu mu? Ben kanser hastasıyım. Evimde rahat edemiyorum. Bu koku ve sineklere dayanılmaz” dedi.

Uluçınar: Mesarya’nın en büyük sorunlarından biri

Konuyla ilgili olarak görüşüne başvurduğumuz Değirmenlik Belediyesi İdare Amiri Mustafa Uluçınar, ağılların yerleşim yerlerinin dışına çıkarılması ile ilgili çalışmaların Kaymakamlık tarafından yapıldığını anlattı ve söz konusu sorunun Mesarya bölgesindeki en büyük sorunlardan biri olduğunu vurguladı.
Değirmenlik ağıllar bölgesinin askere devrinin söz konusunu hatırlatan Uluçınar, sorunla ilgili yıllardır mücadele verdiklerini, ancak şimdi taşınan ağıl sahiplerinin de ortada kalacaklarını ifade etti.

Bölgede imarın durduğunu söyleyen Uluçınar, herhangi resmi bir bilginin ellerine ulaşmadığı ve konuyla ilgili bir belirsizliğin hakim olduğunu vurguladı.

Ağılların taşınacağı bölgenin yol, su ve elektrik gibi altyapı çalışmalarının yetkili makamlar tarafından tamamlanması gerektiğini belirten Uluçınar, belediye olarak sorumluluk üstlenerek çalışmalara katkı yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.