1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YILLARIN İHMALİ!
YILLARIN İHMALİ!

YILLARIN İHMALİ!

Hastanede skandal bitmiyor!

A+A-

Devlet Hastanesi’nde pis su boruları patladı, hastaların bulunduğu bölüm lağım sularıyle yıkandı
Pelin Yükselay
Lefkoşa’daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde dün sabah, Ayaktan Tanı Bölümüne giden doktorlar ve vatandaşlar büyük bir şok yaşadı. Ayaktan Tanı Bölümünün koridoru tavandan dökülen lağım suları ile kaplanmış vaziyetteydi.
Lağım sularının aktığı yerin hemen altına gelişi güzel koyulan kovaların da taşmasıyla, koridorun büyük bölümü lağım sularıyla doldu.
Koridoru boşaltan hastalar, doktorlarını dışarıda beklediler ve yaşanan bu duruma isyan ettiler. “Hastane yıllardır ihmal ediliyor. Hastaneyi lağım suyu basması ne demektir” diye isyan eden vatandaşlar, en hijyenik olması gereken yerin, sağlık açısından en tehlikeli yer olduğuna vurgu yaptı.

Berksel: Teknik ekibimiz anında müdahale etti
Diyalog Muhabiri konuyla ilgili hastane başhekimi Ersan Berksel’e ulaştı.
Berksel, sabah saatlerinde Ayaktan Tanı Merkezine lağım sularının aktığının doğru olduğunu belirterek, bu durumunun tıkanan tuvalet borularının çatlamasıyla meydana geldiğini kaydetti.
Teknik ekiple temizlik ekibinin olaya anında müdahale ettiğini belirten Berksel, kendisinin de durumu yerinde incelediğini kaydetti.
Berksel, hastaların doktorlarını kapı önünde beklediklerini belirterek, doktorlarında bu duruma rağmen çalışmalarına ara vermeyip, hastalarına baktıklarını dile getirdi.
Berksel, hastane tuvaletlerini kullanan vatandaşlara da tuvaletlerin içerisine yabancı cisim atmamaları çağrısında bulundu. Berksel, ‘gönül arzu ederdi ki böyle bir durum hiç yaşanmamış olsun ancak ne yazık ki yaşandı. Evlerde de bu tarz durumlarla karşılaşılabiliyor be yazık ki bizde hastanemizde karşılaştık’ dedi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.