1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YILMAZ BORA, BİDEN’İN ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ
YILMAZ BORA, BİDEN’İN ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

YILMAZ BORA, BİDEN’İN ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Yılmaz Bora, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in adaya gerçekleştireceği ziyareti değerlendirerek, Biden’in Kıbrıs’a kendi çıkarları için geldiğini savundu.

A+A-

BORA: “BU ZİYARET TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR BORÇLU OLDUĞUNUZU GÖRMEK İÇİN SON FIRSATINIZDIR”

 Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in adaya gerçekleştireceği ziyareti değerlendirerek, Biden’in Kıbrıs’a kendi çıkarları için geldiğini savundu.

Bora, “Sayın Biden, bu ziyaret, Birleşmiş Milletler’in ülkede yapamadığını yapan, Kıbrıs’a barış, huzur ve güveni getiren, kalıcı, yaşayabilir çözüm için koşullar yaratan Türkiye’ye bir teşekkür borçlu olduğunuzu görmek için son fırsatınızdır” dedi.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yılmaz Bora, “Mr. Biden’e Açık Mektup” başlığıyla yayınladığı açıklamasında, Kıbrıs’ta gerçekleşecek bir çözümün ancak ülkede yaşanmış gerçeklerin dikkate alınmasıyla mümkün olabileceğini ifade etti.

Bora, “Kıbrıs’ta 20 Temmuz 1974’ten beri hüküm süren barış, huzur ve güvene katkı koyacak, bugünkü durumu kabul edeceksiniz Sayın Biden” dedi.

Bora açıklamasında şunları kaydetti:

“AB ve BM’de artık Kıbrıs’taki gerçekleri görüp kabul etmelidir. Sayın, Biden süper güç ABD’nin Başkan Yardımcısı... Gösteriniz kendinizi ABD halkının ve meşrunun yanında olduğunu göstermek için bu son fırsatı kaçırmayın...”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.