1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YİNE AYNI SON!
YİNE AYNI SON!

YİNE AYNI SON!

Kanalizasyon tıkanıklıkları mağdur etti

A+A-

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde 8. Sokak üzerinde bir süreden beri rögardan taşmaya devam eden lağım suları bölgede faaliyet gösteren işletmeleri olumsuz şekilde etkiliyor.

Özellikle son yağışların ardından lağım sularının çok şiddetli şekilde taşarak asfalt üzerinde akmaya devam ettiğini kaydeden vatandaşlar, bölgede çalışan işçilerin hem koku, hem de bulaşması muhtemel hastalık korkusu nedeniyle huzursuz olduklarını dile getirdi.

Bölgenin 5-6 ay önce tamamen kazılıp uzun süreli bir çalışma yapılmasına rağmen sorunun çözülemediğini vurgulayan vatandaşlar, yetkililerin bölgedeki iş faaliyetlerini olumsuz şekilde etkileyen lağım sorununa ivedi bir çözüm bulması gerektiğini kaydetti.

Değirmencioğlu: Sorun çözülemedi
Citroen yetkilisi Berke Değirmencioğlu, yaklaşık altı ay önce bütün yolun kazılarak kanalizasyon çalışmalarının sıfırdan yapılmasına rağmen bölgedeki sorunun çözülemediğini kaydetti.

Değirmencioğlu, “Üzülerek söylüyorum çalışmakta zorlanıyoruz. Çirkef ve lağım sularından geçerek işimize ve evimize gitmek zorunda kalıyoruz” dedi.

Bu zamanda böyle bir rezaletin yaşanmasının çok üzücü olduğunu dile getiren Berke Değirmencioğlu, yetkililerin bir an önce sorunu çözmesini beklediklerini ifade etti.

 

Akeler: İşçiler kokudan çalışamıyor
Bölgedeki lağım sorununun uzun süredir var olmasına rağmen son zamanlarda daha da arttığını ifade eden Akeler Kaporta Boya Atölyesi sahibi Kemal Akeler, işçilerin kokudan çalışamadıklarını söyledi.

Belediyeyi arayarak ihbarda bulunduklarını belirten Akeler, çalışma yapılıyor denmesine rağmen bölgeye kimselerin gelmediğini vurguladı.

Akeler, “Böyle utanmazlık hiç görmedim. Hastalık kapacağız. Çalışanların kokudan ve hastalanma korkusundan işleyemez oldu” diye konuştu.

Özkaynak: Öncelik sırasına göre müdahaleler yapıldı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Kanalizasyon Şube Amiri Faik Özkaynak, Lefkoşa’nın birçok noktasında ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kanalizasyon tıkanıklıklarına müdahale edildiğini söyledi.

Tıkanıklıklara müdahale eden bir tek araç bulunduğunu kaydeden Özkaynak, “Birkaç gün içerisinde Organize Sanayi Bölgesi’nde 3-4 noktada tıkanıklık yaşandı. Bir tek aracımız var Lefkoşa’nın başka yerlerinde de benzer sorunlar yaşandı. Müdahalede gecikme olabilir ancak öncelik sırasına göre müdahaleler yapıldı” şeklinde konuştu.

Vatandaşların su taşan yeri görerek şikayette bulunduğu, ancak tıkanan noktanın bulunmasının zaman aldığını ifade eden Faik Özkaynak, tıkanıklıklara kanalizasyona atılmaması gereken maddelerin yol açtığını vurguladı.

Kanalizasyonun çöplük olmadığını dile getiren Özkaynak, üniversite, kışla ve restoran olan bölgelerde yağlanma sebebiyle tıkanıklıklara daha sık rastlandığını söyledi.

Lefkoşa’ya yeni taşıyıcı hatlar yapılacağını kaydeden Özkaynak, Taşkınköy Pompa İstasyonu ile YDÜ arasında döşenecek borularla bölgedeki sorunun aşılacağını ifade etti.

Birkaç hafta içinde boruların geleceği ve bir ay içinde kazıların başlayacağını belirten Faik Özkaynak, projenin TC Yardım Heyeti’nin katkılarıyla hayata geçeceğini vurguladı.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.