1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YİNE AYNI YER YİNE KAZA
YİNE AYNI YER YİNE KAZA

YİNE AYNI YER YİNE KAZA

Yine Aynı Yer Yine Kaza

A+A-

Sık sık kazaların yaşandığı Gönyeli çemberinde dün yine iki aracın çarpışması sonucu kaza meydana gelirken uzun süre kilitlenen trafik akışı vatandaşları çileden çıkardı

Trafik kazalarının sık sık yaşandığı Lefkoşa-Gönyeli çemberinde dün yine iki aracın çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Lefkoşa Devlet Hastanesi’nden Girne’ye giden yolda çembere gelmeden önce iki aracın karıştığı kazada can kaybı yaşanmazken, kaza nedeni ile trafik akışı uzun süre aksadı. Trafiğin uzun süre aksaması vatandaşları çileden çıkarırken, trafik polisinin müdahalesi ile adeta durma noktasına gelen trafik akışı azda olsa sağlandı. Dakikalarca süren ve vatandaşları çileden çıkaran trafik kâbusu araçların yoldan kaldırılması ile son buldu.

TRAFİK YOĞUNLUĞU ÇEMBERDE KAZAYA NEDEN OLUYOR

Gönyeli çemberinde neredeyse her gün küçük çapta da olsa trafik kazaları yaşanırken, Star Kıbrıs’a konuşan Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, Gönyeli çemberinde sık sık trafik kazalarının yaşanmasının nedenini trafik yoğunluğuna bağladı. Avcı, çemberde genelde arkadan vurma şeklinde kaza yaşandığını ifade ederek, sabahları Gönyeli ve Girne, akşam saatleri ise Gazimağusa ve Lefkoşa’dan gelen trafik yoğunluğunun çemberde toplandığını, çemberde yoğunluktan dolayı kazalar yaşandığını söyledi. Avcı, ayrıca çember içine araçların park ettiğini, bunun trafik görüşünü engellediğini dile getirdi. Avcı, “Çemberin bu yoğunluğunun azaltılması için sol taraflara üçüncü bir şerit açılması öngörülüyordu ancak yapılmadı. Bu çember yapıldığı günlerde projesi alt ve üstlü geçitli bir kavşaktı. Bunun içinde çevresindeki arsalar istimlak edildi. Ancak projede öngörülen şekilde yapılmadı. Öte yandan Lefkoşa çevre yolunun yapımı 4 yıldır bitirilemedi. Yol bitirilmiş olsaydı çember rahatlayacaktı” dedi. Avcı dün yaşanan kazaya tanıklık ettiğini söyledi ve şunları dile getirdi: “Dün çemberde yaşanan kazaya tanık oldum. Bir kamyon araç çember içine park etmişti. Bu park şekli sağdan gelenin görüşünü engelleyecek şekildeydi ve sağdan gelen araç önündeki araca çarparak kaza yaptı.” Avcı bu nedenle çembere park yapılmasının yasaklanması gerektiğini dile getirdi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.