1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YİNE DİKEN ÜZERİNDELER!
YİNE DİKEN ÜZERİNDELER!

YİNE DİKEN ÜZERİNDELER!

Artık biri bizimle ilgilensin” isyandalar...!

A+A-

''Artık biri bizimle ilgilensin''

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi esnafının su baskını çilesi bitmedi. Esnaf, meteorolojinin yağış uyarısı ile yine diken üzerinde oturuyor

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki esnaf kısa süreli bir yağmurda bile dükkanlarını su basmasından şikayet etti. Sanayi Bölgesi’ndeki esnaf, yağmur suyu basmalarından artık dükkanlarını, atölyelerini kapatacak noktaya geldi. Yetkililerin kendilerine gereken ilgiyi göstermemesinden dert yanan sanayi esnafı, özel sigorta şirketlerinin ise yağmur suyu baskınlarına karşı işyerlerini sigortalamaktan kaçındığını vurguladı. Esnaf,” Artık biri bizimle ilgilensin” diyerek isyan etti.

Akçaba LTB’yi suçladı

Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki su baskınlarından LTB yönetimini sorumlu tuttu. Sanayi bölgesindeki sorunun bölge içerisindeki alt yapıdan kaynaklanmadığını ifade eden Akçaba,”Altınbaş petrol önündeki drenajların kapalı olmasından dolayı sanayi bölgesinden gelen sular buradan ileri gidemedi” dedi.

Bu sorunun Lefkoşa Türk Belediyesi’nin düzgün çöp toplamamasından kaynaklandığını savunan Akçaba,  suların yollar üzerinden gittiğini, bunun da sanayi bölgesindeki esnafın zarar görmesine neden olduğunu kaydetti.

“Biz işimizi yaptık”

Akçaba, Sanayi Dairesi’nin 2013 yılında sanayi bölgesindeki drenajı yenilediğini belirterek, “Bu çalışma kapsamında sanayi bölgesine 2 koldan, yol güzergahı üzerine 80 cm’lik borular döşendi. Boruların uzunluğu toplamda 1,2 km. Yağmur suyu baskınlarını önlemek amacıyla Doktoroğlu bölgesinin sağ kanadına da açık bir kanal yapıldı. Bu kanal 3.20 cm genişliğinde 1.40 cm derinliğinde. Kanal ana artere bağlanacak şekilde yapıldı” şeklinde konuştu. 

Esnaf ilgisizlikten yakındı

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki esnaf Lefkoşa Kaymakamlığı’nın bazı dükkanlara gidip kayıtlar tuttuğunu fakat bazı dükkanlara girip hal hatır bile sormadığını öne sürdü.

Sanayi Esnafı Ne Dedi?

Murat Sümeraka:

“30 bin TL’lik maddi hasarım var, alt yapı eksikliği nedeniyle hiç bir sigorta şirketi dükkanıma sigorta yapmıyor, sigorta şirketlerine gittiğimde her sorunu kabul ederiz fakat yağmur suyu basmaları kabul etmeyiz diyorlar, Kaymakamlığa dilekçe verdim fakat hiç kimse gelip ilgilenmedi, yetkililerden alt yapı sorununu çözmesini istiyorum.”

Bora Atagören:

“Sanayide her yıl yaşanan bu durum alt yapı sorunudur, yağmur her zaman yağacak önemli olan bu yağmuru tahliye etmek, sanayideki bir diğer problemler ise trafik, park ve en önemlisi çöp sorunlarıdır. Çözüm olarak sanayi içerisindeki çarpık kentleşmedir buraya Organize Sanayi bölgesi demek yanlıştır.”

Mustafa Baştaş:

“Sanayide yaşadığımız bu yağmur sorununun tek sebebi alt yapı sorunudur, son zamanlarda yapılan yol çalışmaları nedeniyle zaten sorunlar yaşıyoruz üzerine birde yağmurlar eklendi, yağmurlarda bir tane dağıtım aracım çamura gömüldü şu an kullanılmaz halde.”

Apdurrazzak Dolgun:

“2 bin TL’lik maddi hasarım var, su motorlarım yandı, yetkililerden alt yapı sorununa bir önlem almasını istiyorum.” 

Mustafa Aktaşlılar:

“15 bin TL’lik maddi hasarım var, daha kontrol etmediğimiz aletler var, atölyemden en az 15 teneke boya attım, Sanayi Dairesi’nin gerekeni yapmasını bekliyorum.”

 

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.