1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YİNE HASTANE SKANDALI!
YİNE HASTANE SKANDALI!

YİNE HASTANE SKANDALI!

Beli kırılan hastaya 'Bir şey yok'dediler...

A+A-

31 Mart'ta futbol oynarken belinin üzerine düştüğünü ve kalkamadığını ve en küçük bir kıpırdamada sırt ve kalçasında inanılmaz acı olduğunu ifade eden vatandaş,"Askeri ambulansla sedyede Lefkoşa Devlet Hastanesi'nin acil bölümüne gitti. Tuhaf (!) şeylerin başlangıcı için artık her şey hazırdı. İki hemşire ne olduğunu sorduğunda durumu anlattık" dedi.

Sonra bir hemşirenin hiçbir şey söylemeden koluna iğne yaptığını anlatan vatandaş "Kas gevşetici mi diye sorduğumda tetanoz cevabıyla şoke oldum. Sebep olarak kolumdaki sıyrığı söyledi. Buna hâlâ daha anlam veremiyorum" dedi.

Daha sonra sırt ve kalça röntgeni çekilip acil serviste doktorun gelmesini beklediklerini belirten vatandaş, bir saat sonra doktorun röntgen cd'sini ona götürmelerini söylediğini anlatarak o doktorun bir süre sonra da kırık çıkığı olmadığını, ertesi gün 'polikliniğe gidebileceğim' haberini gönderdiğini aktardı.

"Böylece bizzat acil serviste görevli doktor tarafından muayene olamadan ambulansla eve geldim. Kırık olmadığına
sevinerek sırtımı rahatlatmak için 2 gün kas gevşetici krem sürdük. Ancak her sürüşten sonra ağrılarımın artmasıyla üçüncü gün sürmemeye karar verdik" diyen vatandaş, ağrılarının bir türlü azalmayınca yine ambulansla 4 Nisan'da hastanenin ortopedi bölümüne gittiklerini kaydetti. "Görevli doktor alışılmış kaba karşılama ve davranışlarından sonra acil serviste çekilen röntgene bakıldığında şaşırdı. Emin olmak için tomografi çektirdiğimizde öğrendik ki bel omurlarında (L2, L3, L4) 3 adet kırık vardı ve bunlar görevli doktorun muayene için acil servise gelmeyip tamamdır dediği röntgende de apaçık ortadaydı" diye konuşan vatandaş, kendisinin kırık yok denildiği için özenle tam da kırıkların olduğu yeri 3 gün boyunca kas gevşetici kremle uzun uzun ovdurttuğunu söyledi.

Hayatında ilk kez gittiği Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde böyle birşey yaşadıktan sonra artık parası yoksa bile kredi çekerek özel hastanelerde muayene olmaya karar verdiğini söyleyen "Her suçu devlete yüklemeyi borç bildiğimiz günümüzde, tamamı olmasa da birçok doktorumuzun değer gösterdikleri şeyin insan mı yoksa para mı olduğunu sanırım sorgulamaya bile ihtiyaç bulunmamaktadır. İnsan hayati bu kadar ucuz olmamalı" diyerek sözlerini tamamladı.

Halkın Sesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.