1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. YİNE HAZRETİ MUHAMMED KARİKATÜRÜ
YİNE HAZRETİ MUHAMMED KARİKATÜRÜ

YİNE HAZRETİ MUHAMMED KARİKATÜRÜ

Charlie Hebdo'dan Hazreti Muhammed'li mesaj;

A+A-

 

Silahlı saldırıda 12 çalışanını kaybeden Fransız mizah dergisinin yarın piyasaya çıkacak yeni sayısının kapağında gözü yaşlı resmedilmiş Hazreti Muhammed "Ben Charlie'yim" dövizi tutuyor.

Geçen hafta silahlı saldırıya uğrayan ve 12 çalışanını kaybeden haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo ekibi yeni sayıyı Liberation Gazetesi'nin ofisinde hazırladı.

Haftalık tirajı ortalama 60 bin olan derginin Çarşamba günü piyasaya çıkacak son sayısı 3 milyon adet basılıyor. Sadece Fransa'da değil, dünyanın birçok bölgesinden dergiye talep olduğu bildiriliyor.

 

char.jpg

 

Derginin yeni kapağı da belli oldu. Liberation gazetesinin önceden yayınladığı kapakta yine Hazreti Muhammed çizimi var. Elinde, dergiye yönelik saldırıyı protesto eylemlerinde ortak slogan haline gelen "Je Suis Charlie" (Ben Charlie'yim) yazılı döviz tutan Hazreti Muhammed gözü yaşlı resmedilmiş. "Olanlar affedildi" yazısı da kapağın üst kısmında derginin mesajı olarak yer alıyor.

Dergi geçmişte de Hazreti Muhammed karikatürlerini sayfalarına taşımıştı. Silahlı saldırıyı da bu yayınların tetiklediği düşünülüyor.

Saldırıda hayatını kaybeden derginin beş karikatüristi arasında, Charlie Hebdo Yazı İşleri Müdürü Stéphane Charbonnier de vardı.

Al Jazeera 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.