1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. “YİNE HELLİMİ ‘YEDİLER’”
“YİNE HELLİMİ ‘YEDİLER’”

“YİNE HELLİMİ ‘YEDİLER’”

Götürmesine izin vermediği bildirdi.

A+A-

Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı’nın, bir ay içerisinde ikinci kez bir Rum şirketine, hellimlerini Almanya’daki fuara götürmesine izin vermediği bildirdi.

Simerini gazetesi yukarıdaki başlıkla verdiği haberinde, Bakanlığın, hellimlerin fuara götürülmesine izin vermeme gerekçesi olarak, söz konusu şirketin hellimle ilgili bir komiteye kayıtlı olmamasını gösterdiğini ve ürünü “halloumi” adı altında sergilemeye hakkı olmadığını belirttiğini kaydetti.

Bakanlığın gerekçesinin tepkilere neden olduğunu belirten gazete, hellimin 1985 prototipine göre ve “Kıbrıs sütüyle” üretildiğine dikkat çekti.

Cumartesi günü kapılarını açan fuarın fotoğraflarında, bir Yunan şirketinin hellim reklamı yaptığının görüldüğünü belirterek, bakanlığın icraatlarını eleştiren gazete, bazı yasalara atıfta bulunak bakanlığın koyduğu yasağın yasal olmadığını da savundu.

Haberde, Rum Meclisi Tarım ve Doğal Kaynaklar Komitesi’nin yarın hellim ticareti ve prototipin uygulanması konusunu görüşeceği de aktarıldı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.