1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YİNE İFADE DEĞİŞTİRDİLER!
YİNE İFADE DEĞİŞTİRDİLER!

YİNE İFADE DEĞİŞTİRDİLER!

“Silahı Ergen’in evinden çaldık”

A+A-

Ali Akkan ve 15 yaşındaki R.A., önce “Çöpte bulduk”, ardından da “Hare Ergen’e ait” dedikleri tabancayla ilgili bir kez daha ifade değiştirdi

Emine UYSAL

Tasarruflarında bulunan 8 milimetrelik tabanca için önce “Çöpte bulduk”, daha sonra ise “Hare Ergen’e ait” diye izahat veren Ali Akkan ile 15 yaşındaki R.A., bir kez daha ifade değiştirdi ve “Silahı Hare Ergen’in evinden çaldık” itirafında bulundu.

Polis, 2 Nisan’da Cürümleri Önleme Şubesi ekibi tarafından 19.00 ile 19.20 saatleri arasında Gönyeli’de 21 yaşındaki Ali Akkan’ın evinde yapılan aramada 8 milimetre çapında Blow Mini 2003 model tabanca ile üç adet canlı mermi bulmuş ve “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu” suçlamasıyla Ali Akkan ve 15 yaşındaki yeğeni R.A.’yı tutuklamış, verilen ifadeler doğrultusunda Hare Ergen’i de daha sonra tutuklamıştı.

Ali Akkan, R.A., ve Hare Ergen dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı İlhan Damdelen, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan Polis Memuru Ömer Daşgın’ı dinletti.

Tabancanın bulunuşu ve zanlıların tutuklanması süreciyle ilgili mahkemeye detaylı bilgi veren Daşgın, Ali Akkan ve R.A.’nın son gönüllü ifadelerinde tabancayı Hare Ergen’in evinden çaldıklarını söylediklerini belirtti ve 15 yaşındaki zanlının, daha önceki ifadesinde tabancanın Hare Ergen’e ait olduğunu beyan ettiğini hatırlatarak, bu iddiaların da araştırıldığını kaydetti.

Polis Memuru Daşgın, silaha balistik inceleme yapılacağını ve meselenin çok yönlü soruşturulacağına dikkat çekip, zanlıların üç gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlıların üç gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.