1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YİNE SAHTE BAL SKANDALI!
YİNE SAHTE BAL SKANDALI!

YİNE SAHTE BAL SKANDALI!

Sahte bal piyasaya sürüldü!

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Veteriner Dairesi tarafından market denetimlerinde piyasada bulunan ballarda yapılan tahlil ve kontrollerde 23 Şubat 2018 tarihli Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından Veteriner Mevzuat Kuralı’na uygunsuz bal paketleme ve pazarlama faaliyetinde bulunan “Özkızılkaya” ballarına el konularak piyasadan toplatılmaya başlandı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Veteriner Hizmetleri Yasası çerçevesinde Özkızılkaya Balında  uygunsuzluk, hile ve /veya tağşiş tespit edildiğinden piyasaya sürülmesi yasaklanarak, toplatılması ve imha emri verildiği kaydedildi.

Açıklamada, mevzuata uygunsuzluğu tespit edilen işletmenin “aynı suçu tekrarlamasından dolayı” bal üretimi, paketleme ve pazarlama faaliyetleri 1 yıl boyunca askıya alındığı belirtildi.

Yürürlükteki mevzuat uyarınca konuyla ilgili adli tahkikatın başlatılabilmesi için Bakanlık tarafından polise şikayette bulunulduğu da kaydedildi.

HAZİRAN 2017'DE YİNE BALLARI SAHTE OLDUĞU İÇİN TOPLATILMIŞTI

2017 yılının haziran ayında yine sahte bal skandalı patlak vermiş ve Geçitkale Belediyesi alarma geçmişti. O dönemde Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 'Özkızılkaya Balı' marka bal ürününün uygunsuz olduğunu, hile ve tağşiş tespit edildiğini duyurmuş, halk 'evinizde o marka bal varsa dikkat' denilirek uyarılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.