1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YİNE ŞAİBE!
YİNE ŞAİBE!

YİNE ŞAİBE!

Sınav sorularını da...

A+A-

 

Yine şaibe sınav sorularını da versinler tam olsun..

 

15 ilkokul müdürlüğü sınavı için müracaat süresi üçüncü kez uzatıldı. Kamu Hizmeti Komisyonu, 21 ve 22 Temmuz 2014 tarihlerinde de başvuru kabul edileceğini duyurdu. Öğretmen camiası rahatsız

ÜÇÜNCÜ KEZ UZATILDI: 15 ilkokul müdürlüğü sınavı müracaat süresi yine uzatıldı. 29 Nisan- 23 Mayıs 2014 olarak belirlenen müracaat tarihi önce 14 Haziran’a, daha sonra da 23-27 Haziran’a uzatılmıştı. Kamu Hizmeti Komisyonu, dün de 21 ve 22 Temmuz 2014 tarihlerinde de başvuru kabul edileceğini duyurdu

KTÖS: USULSÜZLÜĞÜN BAHANESİ: Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, gerek 7 Temmuz’da yapılan 20 müdürlük sınavının gerekse müracaat süresi sürekli uzatılan 15 müdürlük sınavının formalite olduğunu savundu. Elcil, “Müdürler belli, sınav usulsüzlüğün bahanesi” dedi

KAYRAL: USULSÜZLÜK YOK: Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral ise “usulsüzlük” iddialarını yalanladı. Kayral, müracaat süresi soru bankasında yeterli sayıya ulaşılamadığından birkaç kez uzatıldı. Diğer mevkilerde de daha önce böyle bir uygulama yapıldı. Usulsüzlük yoktur

Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından 7 Temmuz’da yapılan “20 ilkokul müdürlüğü” sınavına ilişkin “Usulsüzlük” tartışmaları devam ederken “15 ilkokul müdürlüğü” sınavı için müracaat süresinin üç kez uzatılması sendika ile komisyon arasında yeni bir kaos yarattı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil,  15 ilkokul müdürlüğü sınavı için müracaat süresinin sürekli olarak uzatılmasındaki amacın “20 müdürlük” için 7 Temmuz’da yapılan sınava girip de başarısız olanlara ayrıcalık tanımak olduğunu öne sürdü.

“Müdürler başından belli, sınav usulsüzlüğün bahanesi” diyen Elcil, “Zaten Derviş Eroğlu talimatlı bir Kamu Hizmeti Komisyonu’ndan da beklenen budur. Bence hiç uzatmasınlar. Müdür yapmak istedikleri ve bunun için çabaladıkları kişilere sınav sorularını da versinler tam olsun” diye konuştu.
Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral ise “usulsüzlük” iddialarını yalanladı.

Kamil Kayral, “Müracaat süresini birkaç kez uzattık, çünkü soru bankasında yeteri kadar soru birikmediğinde sınav tarihi veremiyoruz. Dolayısıyla başvuru sürelerini de uzatıyoruz. Kaldı ki, başvuru süresi uzatma işi ilk kez bu sınav için de yapılmadı. Diğer mevkilerde de daha önce böyle bir uygulama yapıldı” dedi.

“Sınav sorularını da versinler tam olsun”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, “15 müdürlük” için yapılacak olan sınavın tamamen formalite olduğunu savundu.

Elcil, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: Sınava müracaat tarihi ilk olarak 29 Nisan- 23 Mayıs 2014 olarak bildirildi. Daha sonra bu süre 14 Haziran 2014’e sonra 23 - 27 Haziran’a uzatıldı. 23-27 Haziran’da müracaat yapanlar değerlendirildi, kriterleri de açıklandı. Fakat müracaat tarihi en son 21-22 Temmuz 2014’e ertelendi. Bunun nedeni 20 müdürlük için 7 Temmuz’da yapılan sınava girenlere ayrıcalık tanımaktır. Zaten Derviş Eroğlu talimatlı bir Kamu Hizmeti Komisyonu’ndan da beklenen budur. Bence hiç uzatmasınlar. Müdür yapmak istedikleri ve bunun için çabaladıkları kişilere sınav sorularını da versinler tam olsun.

“Komisyona güven ortadan kalktı”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’in konuya ilişkin basına yaptığı yazılı açıklama ise şöyle:
“Öğretmenlerin terfileri ile ilgili yaşanan süreç; motivasyon bozan, adalet duygusunu sarsan ve Kamu Hizmeti Komisyonu’na olan güveni ortadan kaldıran bir yapıya dönüşmüştür.

2011 yılında yapılan terfilerin şaibeli bir şekilde sonuçlanması ile mahkemenin ilgili sınavı ve sonucunu iptaline varan süreçte yaşananlar, hala daha idareye bir ders vermemiş görünmektedir. Önümüzdeki günlerde yapılacağı duyurulan terfilerle ilgili münhal duyurusunun üçüncü kez uzatılması öğretmenler arasında terfilerle ilgili yine şaibe olacağı inancını doğurmuştur.

Kamu Hizmeti Komisyonu’nun 29 Nisan - 23 Mayıs olarak duyurduğu müdür ve müdür muavini münhallerine başvuruyu önce 4 Haziran’a, daha sonra 23 - 27 Haziran’a en son olarak da 21 - 22 Temmuz’a kadar uzatmış olması, yapılacak olan terfi sınavına olmayan güveni de tamamen ortadan kaldırmıştır. Sürecin en ilginç tarafı ise terfilerle ilgili başvurular kabul edilip, kriter değerlendirmeleri yapılıp, açıklanarak itiraz süreci bile tamamlandıktan sonra tekrardan müracaat alınması, kriter puanları ile oynanmasına fırsat yaratmıştır.

Kamu Hizmeti Komisyonu’nun kaybettiği güven, bu uygulama ile tamamen ortadan kalkmıştır. 7 Temmuz’da yapılan sınavı tüm öğretmenlere açmayan anlayış, takip ettiği yöntemle şimdi de öğretmenlerle alay etmektedir. Kamu Hizmeti Komisyonu’nun  sonucu önceden belli bir sınav yapmasına gerek yoktur. Oldu olacak sınavda müdür ve müdür muavini olanlara soruları da vererek, bu oyunu daha da açık oynasınlar! Bilinmelidir ki sınav erteleme oyunu ile ortaya konan anlayış, bu sınavlara olan güveni tamamen ortadan kaldırdığı gibi, öğretmenlerimiz arasındaki çalışma, başarıyı ve motivasyonu da ortadan kaldırmıştır.

Bu çerçevede, Derviş Eroğlu talimatlı Kamu Hizmeti Komisyonu’nun, terfilerle ilgili icraatlarını şiddetle protesto eder, yapılacak olan terfi sınavlarının şaibeli olduğunu şimdiden kamuoyu ile paylaşırız.”

Kayral: Usulsüz hiçbir durum yok
Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral, gerek 7 Temmuz’da yapılan “20 müdürlük” sınavında gerekse halen başvuru süresi devam eden “15 müdürlük” münhalinde herhangi bir usulsüzlük yapılmadığını savundu.

Kayral, Kamu Hizmeti Komisyonu hakkındaki iddiaları şu şekilde yanıtladı: 15 müdürlük sınavı için başvuru süresini birden çok uzattığımız doğrudur. Ancak bunun nedeni ortada bir usulsüzlük olması değildir. Süreleri uzattık, çünkü soru bankasında yeteri kadar soru birikmediğinde sınav tarihi veremiyoruz. Dolayısıyla başvuru sürelerini de uzatıyoruz. Kaldı ki, başvuru süresi uzatma işi ilk kez bu sınav için de yapılmadı. Diğer mevkilerde de daha önce böyle bir uygulama yapıldı. 20 müdürlük için 7 Temmuz’da yapılan sınav ise 2011 yılında yapılan ancak mahkeme tarafından iptal edilen sınavın yine mahkeme emri gereği tekrarıydı. Bu nedenle daha önce de açıkladığım gibi bu sınava sadece o dönem sınava girenler katılma hakkına sahipti. 1

5 müdürlük sınavı mahkeme emri gereği yapılan bir tekrar sınavı olmadığı için de 7 Temmuz’da sınava girip de başarısız olanlara da sınava müracaat etme şansı tanıdık. Ortada hiçbir usulsüzlük, yasaya aykırı bir durum yoktur. Komisyonun müdür olmasını istediği kişiler olduğu ve bu kişilere ayrıcalık tanıdığı yönündeki iddialar tamamen asılsızdır.

 

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.