1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YİNE YAĞMUR, YİNE KARGAŞA!
YİNE YAĞMUR, YİNE KARGAŞA!

YİNE YAĞMUR, YİNE KARGAŞA!

Hayat felç oldu!

A+A-

Girne’de dün sabah başlayıp yarım saat süren sağanak yağmur hayatı felce uğrattı

Girne’de dün sabah 30 dakika süren sağanak yağmur birçok yerine su altında kalmasına, yolların göletlere dönmesine, trafiğin kilitlenmesine neden oldu.

Etkili olan sağanak yağmur nedeniyle oluşan su baskınlarına Girne Belediyesi, Sivil Savunma ve itfaiyeye bağlı ekipler müdahale etti. Vatandaşların yardım taleplerine anında müdahale eden ekipler, su baskınlarının yaşandığı yerlerde tahliye çalışmaları yaptı. Bu arada Karakum’da bir inşaata, Ozanköy’de ise bir eve yıldırım düştü. Yıldırım düşmesinden dolayı yaralanma olmazken, sağanak yağışların bugün ve yarın da süreceği açıklandı.

YAĞMUR FELÇ ETTİ

Sağanak yağmur dün Girne’de etkili oldu. Saat 09.00 sıralarında başlayıp ardından sağanağa dönüşen yağmur özellikle Karakum, Lemar, Püsküllü bölgesi ve Ozanköy’de birçok konut ve işyerinin zemin katlarının sular altında kalmasına, trafiğin aksamasına ve elektrik kesintilerine neden oldu.

Bunun üzerine harekete geçen Girne Belediyesi, Sivil Savunma ve itfaiyeye bağlı ekipler su basan konut ve işyerlerine müdahale etti. Ekipler vatandaşların yardımına koşarken Sivil Savunma ve itfaiyeye toplam 10 ihbar gitti. Bu arada Ozanköy’de bir eve yıldırım düştü.

İKİ BÖLGE ÇOK ETKİLENDİ

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Girne’de dün sabah şiddetli sağanak nedeniyle oluşan birçok su baskınına müdahale edildiğini açıkladı. Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 su baskını ihbarı üzerine, olay bölgelerine intikal eden Sivil Savunma ve İtfaiye acil müdahale ekipleri birçok bölgede su baskını riski taşıyan bodrum katları önüne kum torbaları yerleştirip, su tahliyesi yaptı. Aşırı yağıştan en çok etkilenen bölgeler Karakum ve Ozanköy'de yolda kalan yaklaşık 10 araca vinçlerle müdahale edildi.

SAĞANAK BUGÜN DE YARIN DA SÜRECEK

Söz konusu bölgelerde geçici olarak bazı yollar trafiğe kapatıldı ve vatandaşlara uyarı yapıldı. Sivil Savunma Acil Müdahale ve İtfaiye ekiplerinin yanı sıra, Girne Kaymakamlığı ve Belediye ekipleri 3 saat boyunca Mahkemeler, Girne Akçiçek Hastanesi, Gelir ve Vergi Dairesi ile Sammy's Hotel bölgelerinde yaşanan su baskınlarına müdahalede bulundu.

Açıklamada, Meteoroloji Dairesi'nden alınan bilgiler doğrultusunda; sağanak yağışların Bugün ve pazar günü de devam etme olasılığına karşı Girne Belediyesi, İtfaiye ve Sivil Savunma Girne Bölge Müdürlüğünün gerekli hazırlıkları yaptıkları, ekiplerin hazır bekletildiği bildirildi.

KAYMAKAM ERİŞMEN, “GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI”

Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen ise geçmişte Girne’de yaşanan baskınlarına karşı İçişleri Bakanlığı ve Girne Belediyesi işbirliğinde gerekli önlemlerin alındığını vurguladı. Erişmen, bu kapsamda Karaoğlanoğlu S Bölgesinde 3 gölette çalışmaların tamamlandığını, 4. gölette ise sürdüğünü kaydetti.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.