1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YKP ASGARİ ÜCRETİN YENİDEN BELİRLENMESİ GİRİŞİMLERİNİ DESTEKLEDİKLERİNİ BELİRTTİ
YKP ASGARİ ÜCRETİN YENİDEN BELİRLENMESİ GİRİŞİMLERİNİ DESTEKLEDİKLERİNİ BELİRTTİ

YKP ASGARİ ÜCRETİN YENİDEN BELİRLENMESİ GİRİŞİMLERİNİ DESTEKLEDİKLERİNİ BELİRTTİ

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) asgari ücretin yeniden belirlenmesi girişimlerini desteklediklerini belirtti.

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) asgari ücretin yeniden belirlenmesi girişimlerini desteklediklerini belirtti.

YKP Yürütme Kurulu asgari ücret konusunda Türk-Sen’in itirazını, Dev-İş Başkanın açıklamalarını değerlendirdi.
YKP, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun geçen hafta Bakanlar Kurulu öncesi ‘bazı çevrelerin asgari ücretin yeterli olmadığı konusunda iddiaları bulunduğunu’ açıkladığını ve “yetersiz olduğu gözlemlenirse” yine  artırılabileceğini söylediğini anımsattı.

Dev-İş Başkanı Mehmet Seyis’in geçen hafta kamuoyu ile paylaştığı görüşler çarpıcı olduğunu belirten YKP, “ Dev-iş Başkanı Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ) verilerini kullanarak kişi başına ön görülen aylık gıda giderinin 200 TL, yani günlük olarak 6.5 TL civarına denk düştüğü yazmıştır. Üç öğüne bölündüğünde bunun yalnız katıksız ekmek parası olduğu açıktır. Dev-İş Başkanı bu asgari ücretle kişi başına aylık sağlık için 19 TL, eğlence ve kültür için 9 TL, eğitim için 8 TL, otel, lokanta, pastahane için 9 TL DPÖ kriterleri çerçevesinde öngörüldüğünü yazmıştı. DPÖ kriterlerine göre konut ve kira için öngörülen ise 387 TL’dir ki bu rakamın iki katına bile kiralık ev bulmak Kıbrıs’ın kuzeyinde çok zordur. DPÖ’nün kriterlerine dayanan bu rakamlar da göstermektedir ki yeni tespit edilen asgari ücret açlık sınırının altında bir ücrettir” dedi.

YKP, Türk-Sen’in “Bir yıl içerisinde akaryakıta, gaza, enerjiye ve temel gıda maddelerine onlarca kez zam yapıldığı ve dövizin patlama yaptığı çalışanların, emeklilerin ve halkın alım gücünün % 40 oranında gerilediği bu dönemde asgari ücrete % 10 zam yaparak hükümet çalışanlarla resmen alay etmiştir” diyerek resmen itiraz etmesini de desteklediklerini kaydetti.

TAK

 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.