1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YKP, EDEK’İ ZİYARET ETTİ
YKP, EDEK’İ ZİYARET ETTİ

YKP, EDEK’İ ZİYARET ETTİ

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) ile EDEK, Lefkoşa’nın güneyindeki parti genel merkezinde dün bir araya geldi.

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) ile EDEK, Lefkoşa’nın güneyindeki parti genel merkezinde dün bir araya geldi.

YKP’den yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri ve Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili beklentileri ile Güney Kıbrıs’ta yürürlüğe giren sağlık yasası üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede, YKPYürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı, Parti Meclisi üyesi Halil Paşa, EDEK  Başkan Yiannakis Omirou, Dışilişkiler Bürosu üyesi Andreas Panayides ile DEOK Genel Sekreteri Diomedes Diomedes hazır bulundu.

Murat Kanatlı, görüşmede Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarında öngörüldüğü gibi tek egemenlikli, tek uluslararası kimlikli, tek vatandaşlığı olan federal çözüm çerçevesinde Kıbrıs’ın yeniden birleşmesinin önemine dikkat çekildiğini kaydetti.

Çözümsüzlüğün Kıbrıslı Türklerin geleceği için çok tehlikeli olduğunu ve çözüm geciktikçe Kıbrıs’ın kuzey kısmının Türkiye toprağına dönüştüğünü ifade eden Kanatlı, Eroğlu’nun egemenlik konusundaki tutumunu kınadı.
Kanatlı, troykanın dayatmasıyla Kıbrıs Rum Yönetimi’nde farklı yasal düzenlemeye gidildiğini, birçok hakkın budandığını, bunun kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Murat Kanatlı, yasal düzenlemelerden birinin yeni sağlık yasası olduğunu; yeni yasal düzenlemenin Kıbrıslı Türklerin parasız sağlık hizmetinden mahrum bırakıldığını belirterek, bu düzenlenenin parasız sağlık için ekonomik kriterler koyduğuna işaret etti.

Kanatlı, güneyde ücretsiz sağlık hizmeti alanların ciddi bir kısmının gerçekten ihtiyacı olan,  kanser, kronik hastalık olduğuna işaret ederek, Kıbrıslı Türklerin başvurusuyla ilgili yaşanan sorunların aşılması için yetkilileri iyi niyetle çalışma çağrısı yaptı.

Sağlık kartından yurtdışında eğitim gören öğrencileri de etkilemeye başladığını dile getiren Kanatlı, bu yönde de çalışma yapılması talebinde bulundu.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.