1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YKP EYLEM YAPTI
YKP EYLEM YAPTI

YKP EYLEM YAPTI

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) üyeleri hakkında çeşitli eylemlerle ilgili davalar bugün görülürken, Parti Genel Sekreteri Murat Kanatlı ve bazı partililer Mahkemeler binası önünde pankart açarak basın açıklaması yaptı ve polis ile Başsavcılığı “keyfilikle” suç

A+A-

KANATLI: “POLİS KEYFİ HAREKET EDİYOR… DAVALAR SİYASİ”

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) üyeleri hakkında çeşitli eylemlerle ilgili davalar bugün görülürken, Parti Genel Sekreteri Murat Kanatlı ve bazı partililer Mahkemeler binası önünde pankart açarak basın açıklaması yaptı ve polis ile Başsavcılığı “keyfilikle” suçladı.

Dava gerekçelerinden birinin 19 Temmuz 2011’de açılan “Emperyalist kuşatmayı reddediyoruz. Paranı da, memurunu da, paketini da istemiyoruz” pankartı olduğunu anlatan ve tanık bazı polis memurlarının mahkemede sözkonusu pankarta el konduğunu söylediklerini belirten Kanatlı, bunun doğru olmadığını belirtti ve aynı pankartı kullanarak eylem yaptıklarına işaret etti.

Bu durumu “keyfilik” olarak niteleyen  Kanatlı, polisin hak ve özgürlükleri keyfi şekilde kısıtladığını öne sürdü.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında YKP Mağusa ilçe binası önünde bir basın açıklaması için asılan pankarta da “reklam teşhir yasasına aykırı hareketten” dava açıldığını kaydeden Kanatlı, şöyle devam etti:

“19 Temmuz 2011 akşamı eski KTHY binası önünde duran kitleye saldıran, kitleleri sokak ortasında yumruklayan, işkence eden ve hücreye tıkan ve bundan dolayı yargılanması gereken polisler yerine sanık kutusuna polis terörüne maruz kalan gene bizler konulmaktayız.”

Açılan davada 6 sanığın değil eylem yapma özgürlüğünün yargılandığını belirten Kanatlı, 19 Temmuz 2011 günü polisin pankartlarına el koymadığını, 3 Ağustos’ta da ilgili pankartla eylem yaptıklarını ve polisin pankartı alma girişiminde bulunmadığını söyledi.

Kanatlı, şöyle devam etti:

“O gün suç ise bugün neden suç değil. Çünkü polis keyfi hareket ediyor. Canının çektiği pankartı, canının çektiği zaman şiddet uygulayarak el koyabileceğine inanıyor. Düşünce özgürlüğü çerçevesinde pankartınızın ucundan tutup direnirseniz de ‘polisi görevini men’den dava açılıyor.”

Polisin bazı kişileri mahkemeye taşımayı ve dava açmayı bir tür cezalandırma aracı olarak kullandığını savunan Kanatlı, Başsavcılığın da “Polis Teşkilatı’nın emri altına girdiğini” öne sürdü.

Kanatlı açıklamasını, “savcılara ellerini YKP üzerinden çekme ve siyasi dava açıp, yargısız infazın parçası olmama çağrısı yaparız” diyerek bitirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.