1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YKP: “HAREKETE GEÇME ZAMANI GELMİŞTİR”
YKP: “HAREKETE GEÇME ZAMANI GELMİŞTİR”

YKP: “HAREKETE GEÇME ZAMANI GELMİŞTİR”

Yeni Kıbrıs Partisi, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “ayak sürümeyi bir taraf bırakıp hemen sonuca doğru harekete geçme zamanı gelmiştir” dedi.

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak,   “ayak sürümeyi bir taraf bırakıp hemen sonuca doğru harekete geçme zamanı gelmiştir” dedi.

YKP’nin yazılı açıklamasında, “denizimizde bulunan doğal gaz ve petrolün kullanılmasını kolaylaştıracak bir çözümün önemini de reddetmektedirler. Rum tarafı bunu masaya getirmeğe dahi karşıdır. Türk tarafı ise dikkate alır görünmemeye çalışmaktadır. Halbuki halk bunun bir fırsat yaratacağını ve çözüm için dünyanın yardımını alacağımızı düşünmekte ve alenen ifade etmektedir” iddialarında  bulunuldu.

Türkiye’nin seçimler sırasında partilerin çözüm hakkında söylediklerini duymamış gibi hareket ettiğini ve seçilenlerin seçimde söylediklerinin tam tersi ile işe başlayıp suçlama oyununa devam ettikleri ileri sürülen ve bunların kabul edilmez olduğu kaydedilen açıklamada, “YKP olarak halkın çoğunluğunun duygularına tercüman olduğumuzu düşünerek en kısa zamanda çözüm için tutum değiştirmeyeceklerse hemen uzlaşılmış noktalardan uygulanabilecek olanları saptayıp uygulamaya başlama önerimizi kabul etmeye çağırırız” denildi. YKP açıklamasında şunlar da savunuldu:

“Yapabilecekleri ‘biz mektubumuzu yazdık’ deyip Rum tarafına baskı yaratma ise zahmet etmesinler herkes bunun bir suçlama oyunu olduğunu biliyor ve kınıyor. Mektup yazdılar diye Rum tarafına baskı olacak değildir. Olan sadece çözümsüzlüğün devamıdır. Tek egemenlik neden tartışma yaratıyor; çünkü iki ayrı devlet veya Kıbrıs’taki durumun dikkate alınması gibi laflar sadece ayrı devlet peşinde koşmanın ifadesidir. Kimse kanmaz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.