1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YKP LEFKOŞA BELEDİYE MECLİSİ İZLEME KOMİSYONU, LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINI ZİYARET ETTİ
YKP LEFKOŞA BELEDİYE MECLİSİ İZLEME KOMİSYONU, LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINI ZİYARET ETTİ

YKP LEFKOŞA BELEDİYE MECLİSİ İZLEME KOMİSYONU, LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINI ZİYARET ETTİ

YKP Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme Komisyonu üyeleri Murat Kanatlı, Haluk Selam Tufanlı ve Mehmet Karadal, dün sabah, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Sanayi Bölgesi’ndeki çalışma yerini ziyaret etti.

A+A-

YKP Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme Komisyonu üyeleri Murat Kanatlı, Haluk Selam Tufanlı ve Mehmet Karadal dün sabah, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Sanayi Bölgesi’ndeki çalışma yerini ziyaret etti.

YKP yetkilileri, ziyaret sırasında BES yetkililerinden ve bazı işçilerden gelişmelerle ve iş yavaşlatma eylemi ile ilgili bilgi aldı.

Üç üye, dün akşam da Lefkoşa Belediye Meclisi toplantısını takip etti.

Konuyu ilgili değerlendirmelerde bulunan komite üyeleri çalışanların durumunun kötü olduğunu belirtti.

Belediye çalışanları ile yapılan sohbette kimi çalışanlarının borçlarından dolayı elektriklerinin kesilmeye devam ettiği, kimi çalışanların sosyal güvenlik yatırımları yapılmadığı için hastanede kırık ayağı ile saatlerce bekletildiği dinlediklerini söyleyen komisyon üyeleri, çalışanların, “son 10 ayda belediye çalışanlarının söz verilip yerine getirilmemesinden usandıklarını ve hiçbir yöneticiye güvenlerinin de kalmadığını tespit ettiklerini” belirttiler.

Komisyon üyeleri, Lefkoşa’da işlerin iyi gitmediğinin en somut işaretinin sokaklardaki çöpler olduğunu kaydetti.

Komisyon üyeleri, “son dönemde yaşamını çeşitli nedenlerle kaybeden 5 Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanın ailelerine hakları olan maddi ve manevi hakların verilmediğini tespit ettiklerini, bu konuda bazı ailelerin belediyeye dava açtığının da bilgisini edindiklerini” kaydederek, bunun vicdansızlık olduğunu vurguladı.

Belediye Meclisi’nde yaşananları da değerlendiren YKP Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme Komisyonu üyeleri, başkanın “seçim yatırımı olarak” 6,5 milyon TL yeni borçlanmaya gittiğini, 2014 içindeki devlet katkısından da avans çekerek 2013 yılının 13. Maaşlarını ödeyeceğini, sorunları da böylelikle Haziran seçimleri sonrasını itelendiğini iddia ederek belediye başkanını “başarısızlıkla” suçladı.

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.