1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YKP, MARAŞ’IN DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ
YKP, MARAŞ’IN DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ

YKP, MARAŞ’IN DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran, 1977- 1979 Doruk Anlaşması’nda Maraş’la ilgili kararlara atıfta bulunarak, “Barış için görüşme yapmak ve ortamı iyileştirme için düzenlemeler getirmek şarttır. Bunun vazgeçilmez şartı da verile

A+A-

DURDURAN: “BARIŞ İÇİN GÖRÜŞME YAPMAK VE ORTAMI İYİLEŞTİRME İÇİN DÜZENLEMELER GETİRMEK ŞARTTIR. BUNUN VAZGEÇİLMEZ ŞARTI DA VERİLEN SÖZLERE GÜVENİ SAĞLAMAKTIR”

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran, 1977- 1979 Doruk Anlaşması’nda Maraş’la ilgili kararlara atıfta bulunarak, “Barış için görüşme yapmak ve ortamı iyileştirme için düzenlemeler getirmek şarttır. Bunun vazgeçilmez şartı da verilen sözlere güveni sağlamaktır” dedi.

YKP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Maraş’la ilgili değerlendirmelerde bulunan Alpay Durduran, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG) Maraş’la ilgili duruşunu da eleştirdi.

CTP-BG’nin “1977 Denktaş ve Makaryos ile 1979 Denktaş ve Kipriyanu antlaşmalarına bağlı olduğu” şeklindeki açıklamalarına değinen Durduran, “Ancak bu açıklama Maraş’ın Maraşlılara açılmasının bütünlüklü çözümün parçası olduğu ve BM yönetiminde bile açılmayacağı açıklamalarıyla çelişmektedir. Çünkü 1979 Denktaş ve Kipriyanu arasında yapılan antlaşmada Maraş bütünlüklü çözümden ayrılmış ve bütünlüklü çözüme ulaşılamamış olsa da üzerinde antlaşmaya varılacak bir formülle Maraş’ın sahiplerine teslim edilebileceği karara bağlanmıştır” dedi.

“Ben antlaşmama bağlıyım ama içerisindeki bazı maddelere bağlı değilim demek benle antlaşma yapmayın demektir” diyen Durduran, barış için görüşme yapmak ve ortamı iyileştirmek için düzenlemeler getirmek gerektiğini; bunun vazgeçilmez şartının da verilen sözlere güven sağlamak olduğunu belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.