1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YKP:” SİYASİ PARTİLER DÜZENE BOYUN EĞDİLER”
YKP:” SİYASİ PARTİLER DÜZENE BOYUN EĞDİLER”

YKP:” SİYASİ PARTİLER DÜZENE BOYUN EĞDİLER”

YKP siyasi partilerin düzene boyun eğdiklerini savundu.

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) siyasi partilerin düzene boyun eğdiklerini savundu.

YKP Yürütme Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, demokratik bir ülkede siyasi partilerin özgür insanlara hizmet vereceklerini bilerek örgütlendikleri kaydedilerek, “Aday saptamaya sıra geldiğinde, siyasetine bağlı olanlar değil, oy getirir diye popüler kişileri seçen partililer egemense, orada bir sorun var demektir”  ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, “Anayasa’ya aykırı ve aslında var olmayan lider seçiminde aday göstermek ve olmayacak vaatlerde bulunmak siyaset olamaz” iddiasında bulunuldu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde  görevi gereği yaptıklarından sorumlu tutulamayacak bir kişinin seçiminin  yapılacağı iddia edilen açıklamada, oluşturulacak görüşmeci heyetine ne kadar yetki verileceğinin belli olmadığı savunuldu.

“ Meclis’in desteğini almayan bir cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda görüşmelerin sona mı erdirileceği” sorulan açıklamada, sorulan soruların seçimlerin  anlamsızlığını kanıtladığı iddia edildi.

Açıklamada, “Bu sorular seçimlerin anlamsızlığını kanıtlamaktadır. Bu durumda Türkiye dilediğini yaptırmakta özgür olacak demektir. Rol verecekleri kişi de yasal yetkilileri olmadığından sadece Türkiye’ye sorumlu olacaktır. İşte tam da bu sebeplerden Yeni Kıbrıs Partisi bu seçimlere girme sebebi bulamamıştır” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.