1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YKP TÜM KESİMLERİ BOYKOT İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞMAYA ÇAĞIRDI
YKP TÜM KESİMLERİ BOYKOT İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞMAYA ÇAĞIRDI

YKP TÜM KESİMLERİ BOYKOT İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞMAYA ÇAĞIRDI

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) tüm kesimlere, boykot için daha fazla çalışmaya çalışma çağrısı yaptı.

A+A-

YKP: “REJİM KARŞI GÜÇLÜ SİYASAL MESAJI BOYKOTTUR...”

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) tüm kesimlere, boykot için daha fazla çalışmaya çalışma çağrısı yaptı.

YKP, Boykot Eylem Komitesi üyesi Murat Kanatlı tarafından yapılan açıklamada, rejime karşı güçlü siyasi mesajın boykot olduğu savunuldu.
Açıklamada, Kıbrıs’ın kuzeyinde 1974 sonrası en ciddi siyasi krizlerinden birini yaşandığını ileri sürülerek, “Küskünlerin ve öfkelilerin sayısı ciddi bir noktaya ulaşmış durumdadır” dedi.

Kuzey Kıbrıs’taki “ganimet dağıtımının, 39 yıl sonra ciddi oranda azaldığını, siyasi rüşvet dağıtımının da kısıtlı da olsa hâlâ devam ettiğini” iddia edilen açıklamada, bunun ciddi küskünler yaratıldığını, bu nedenle siyasi sistemi bir şeyler dağıtma üzerine kuranların, o şeyleri dağıtamayınca zora girdiklerini savundu.

“Bu nedenle bazıları naftalin kokulu şovenist, savaş çığırtkanlığı yapan sloganlarını yeniden dolaptan çıkardı. Şovenizm ve militarizm yaparak ulusal duyguları yükseltip, tahterevallide kendisi üste kalsın diye uğraşmaktadır. Bu nedenle sağda, şovenist ve milliyetçi sloganlar yarışı vardır” denilen açıklamada, kendini solda tanımlayanlarınsa güzel slogan yarışında olduğunu iddia edildi.

Türkiye’nin asker ve sivil bürokrasinin ve bugünkü siyasal yapı içinde AKP’nin Kıbrıs’ın kuzeyinde her şeyi düzenleyebileceğine, istediği kararı aldırtabileceğine hiç şüphe olmadığı savunulan açıklamada, AKP’nim, bugün itibarıyla seçim süreçlerini manipüle etme, Meclis içinde istifalarla yeni parti kurma, vekil transfer etme, mali imkânlarının kullanılma şekli gibi son 10 yıldaki birçok örnekle desteklenebilecek uygulamasıyla kuzeydeki iradeyi tam anlamıyla  kontrol altında tuttuğu ileri sürüldü.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.