1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YKP’DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ
YKP’DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

YKP’DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Milletvekilliği Erken Genel Seçimlerinde boykotun etkili olduğunu, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın ve BKP-TVG Genel Başkanı İzzet İzcan’ın boykota tepkilerinin bunu kanıtladığını ileri sürdü.

A+A-

YKP: “BOYKOTUN ETKİSİ HİSSEDİLMEYE DEVAM EDİYOR”

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Milletvekilliği Erken Genel Seçimlerinde boykotun etkili olduğunu,  DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın ve BKP-TVG  Genel Başkanı İzzet İzcan’ın boykota tepkilerinin bunu kanıtladığını ileri sürdü.

YKP,  28 Temmuz’da yapılan erken seçimlerde seçmenlerin 52 bini sandığa gitmediğinin, 8 bin kusur ise geçersiz oy pusulası olduğunu, 172 bin seçmenden 60 bini seçimlere taraf olmadığını, 2009 seçimlerinde bu sayının 35 bin civarında olduğunu  iddia etti.

YKP Yürütme Kurulu seçim sonuçlarını yeniden değerlendirerek yaptığı açıklamada, “Bizlerin sandıklar kapanmadan 2 saat önce yüzde 50 civarında olduğu resmi olarak açıklanan katılımın, sandıklar kapandıktan sonra yüzde 70’lere yakın resmi olarak açıklanması yani 30 bin kusur insanın mobilize edilip son 2 saatte sandıklara taşınması noktasında bazı şüphelerimiz de vardır” denildi.

Bu hali ile de seçimin ciddi sorunlar içerdiği belirtilen YKP açıklamasında, seçimin sonuçlarının internet ortamında ciddi oranda kısıtlı verildiği, uzun süre yalnızca yüzdeliklerle yetinildiği ve oy sayılarının sözlü olarak okunduğu  iddia edildi.

YKP açıklamasının sonunda şöyle denildi:

“YKP, temsili sisteme karşı sayıları hızla artan öfkelilerin ve küskünlerin sandığa gitmeyerek gösterdikleri tepkinin görülür olması ve siyasi bir hareket dönüşebilmesi için mücadelesini bu alanda yoğunlaştırmakta kararlıdır”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.