1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÖDAK BAŞKANI AVRUPA FORUMUNDA
YÖDAK BAŞKANI  AVRUPA FORUMUNDA

YÖDAK BAŞKANI AVRUPA FORUMUNDA

YÖDAK Başkanı Avrupa Forumunda

A+A-

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş ve YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Olgun Çiçek; Avrupa Kalite Ajansı  (ENQA), Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA), İngiltere Kalite Güvence Ajansı (QAA) ve Avrupa Öğrenci  Birliği (ESU) tarafından düzenlenen,  University College London (UCL) ev sahipliğindeki foruma katıldı.

YÖDAK açıklamasına göre, 3 gün süren ve 56 ülkeden 553 yüksek öğretim kalite uzmanı, araştırmacı, akademisyen ve  üst düzey üniversite yöneticilerinin katıldığı " Kalite: Geçmişten Geleceğe Bakış" adlı forum süresince, Gökçekuş ve Çiçek; ENQA, EQAR, EURASHE, EUA ve ESU başkanlarının aralarında olduğu çok sayıda ülkenin kalite güvence ajansları başkanlarıyla ikili temaslarda bulunarak,  YODAK ve KKTC üniversitelerinin içinde yer alacağı işbirliği ve ortak  projeler geliştirilmesi konusunda mutabakata vardı.

Ayrıca, 2016 yılı içerisinde KKTC’de "Yükseköğretimde Kalite Güvence ve Akreditasyon " konularında Avrupa`nın adı geçen kuruluşlarıyla ortaklaşa bir dizi konferans, panel ve çalıştay düzenlenmesi konusunda uzlaşmaya varıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.