1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÖDAK BAŞKANI GÖKÇEKUŞ’A SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN PLAKET
YÖDAK BAŞKANI GÖKÇEKUŞ’A SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN PLAKET

YÖDAK BAŞKANI GÖKÇEKUŞ’A SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN PLAKET

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından plaket verildi.

A+A-

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’a ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’ya, Sakarya Üniversitesi’nde 12-14 Aralık tarihlerinde düzenlenen “Yükseköğretimde  Kalite” konulu Uluslararası Konferansa katılım ve katkılarından dolayı Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından plaket verildi.

YÖDAK’tan yapılan açıklamaya göre, konferans sırasıyla Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın açılış konuşmaları ile başladı.

3 gün süren konferansa, Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye’den çok sayıda üniversite rektörü yanında, aralarında Çin, Endonezya, Malezya Azerbaycan, Ukrayna, İtalya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin de bulunduğu 23 ülkeden 300’ü aşkın bilim insanı katıldı.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, davetli konuşmacı olarak katıldığı  konferansın ilk gününde, Oturum Başkanlığı görevi yanında, “Institutional Quality in Turkish Republic of Northern Cyprus” (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Kurumsal Kalite) konulu bir de sunum gerçekleştirdi.

Gökçekuş, sunumunu “Yükseköğretimde Neden Kalite?, Yükseköğretimde Kalite Arayışları, Yükseköğretimde Geleneksel Kalite Kavramları, Yükseköğretimde Kalitenin Pratik Tanımı, Yükseköğretimde Stratejik Plan Süreci” konu başlıklarıyla gerçekleştirdi.

Sunumunun  son bölümünde ise Gökçekuş, KKTC’deki üniversitelerin kuruluşlarından günümüze gelinceye kadar geçirdikleri aşamalar ve ülke için taşıdıkları önem yanında YÖDAK’ın görevlerini  ve bu çerçevede yapılan çalışmaları aktardı.

Dünyanın hiçbir yerinde, 300.000 nüfuslu bir başka ülkede, 9 üniversite ve  bu üniversitelerde eğitim öğretim gören, 108 ülkeden 63 bin öğrencinin bulunmadığını vurgulayan Gökçekuş, ülkedeki üniversitelerin evrensel manaları itibarı ile eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme (ARGE) ve topluma hizmet görevleri yanında, ülkenin tanıtımı ile ekonomik büyümesine de  büyük katkılar sağladığının  altını çizdi.

Gökçekuş, YÖK Başkanı sayın Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ile bir hafata içinde iki kez konuşma imkanı bulduğunu, bu vesile ile, YÖK ve YÖDAK ilişkilerinin en üst düzeye nasıl çıkarılabileceği, ayrıca kısa, orta ve uzun vadede birlikte gerçekleştirilebilecek eğitimde kalite, akreditasyonlar, denetim konuları yanında,  ortak veri tabanı oluştururulması konularının da masaya yatırıldığını ifade etti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.