1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÖDAK BAŞKANLIĞI’NA PROF. GÖKÇEKUŞ ATANDI
YÖDAK BAŞKANLIĞI’NA PROF. GÖKÇEKUŞ ATANDI

YÖDAK BAŞKANLIĞI’NA PROF. GÖKÇEKUŞ ATANDI

Yükseköğretim Planlama, Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanlığı’na Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş atandı.

A+A-

Yükseköğretim Planlama, Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanlığı’na  Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş atandı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun görev süresi dolan  Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak’ın yerine YÖDAK Başkanlığı’na ilgili yasanın kendisine verdiği yetki uyarınca 19 Eylül tarihinden geçerli olmak üzere dört yıllık süre için  Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’u atadığı bildirildi.

GÖKEÇKUŞ

28 yıldır öğretim üyesi olarak görev yapan ve 2001 yılından bu yana Profesör olan Hüseyin Gökçekuş, YDÜ Rektör Yardımcılığı ile YÖDAK Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmekteydi.

KKTC’nin başta su sorunu olmak üzere, çevre, deprem, turizm ve eğitim konularında, çoğu yabancı dilde olmak üzere, 130 civarında bildiri sunmuş olan  Gökçekuş’un yayınlanmış 80’i aşkın makalesi ve editörlüklerini yaptığı birçok kitap bulunuyor.

Gerek bilimsel çalışmalar, gerekse ülke tanıtımına katkıları nedeniyle, ulusal ve uluslararası birçok  kuruluştan ödül alan Prof. Dr. Gökçekuş,  Dr. Hatice Gökçekuş ile evli olup iki çocuk babası.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.