1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÖDAK MAHKEMELİK!
YÖDAK MAHKEMELİK!

YÖDAK MAHKEMELİK!

YÖDAK mahkemelik!

A+A-

 

Elcil, YÖDAK Yönetim Kurulu’nun YDÜ hakkında pilotaj eğitiminin verilmesi kararını iptal ettiğini, ancak YÖDAK başkanının üçe iki “hayır” olan oyu, üç “evet”, iki “hayır”a çevirdiğini iddia etti.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası  (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Yükseköğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu (YÖDAK)Yönetim Kurulu’nun Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) hakkında pilotaj eğitiminin verilmesi kararını iptal ettiğini, ancak YÖDAK başkanının üçe iki “hayır” olan oyu, üç “evet”, iki “hayır”a çevirdiğini iddia etti. 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile YDÜ Girne kampüsü arasında yaşanan isim tartışmaları nedeniyle mahkemelik olduğunu ifade eden Elcil, YÖDAK yönetiminin YDÜ Girne kampüsüne 3’e 2 oranında pilotaj eğitimi verilmemesi yönünde karar ürettiğini, ancak Gökçekuş’un çoğunluk kararını hiçe sayarak onay verdiğini savundu.

Haberal Kıbrıslı gazetesine değerlendirmede bulunan Elcil, “Benim elimde toplantı tutanakları bulunuyor. 
Toplantı tutanaklarında 3’e 2 reddedildiğine dair bulgular var ve bunun üzerinde yazıyor. Bu durum yasa dışı bir uygulamadır. Sahtecilikten başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

“Bu durum yasa dışı bir uygulamadır”

Onay yerine ret kararı çıktığını ancak onaylanmış gibi kabul edildiğini vurgulayan Elcil şunları söyledi: 

“YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş bu durumu gerçekmiş gibi kabul ederek ve kararı onaylanmış gibi göstererek pilotaj ve pilotluk öğretimi yapmak için izin veriyor. Bu durum yapılmaması gereken bir şeydir. Burada bir ret kararı vardır. Ret kararını yürürlüğe koyacağınız halde, olumlu gibi gösterip düzenleme yapıyorsunuz. Bu durum yasadışı bir uygulamadır. Sahteciliktir, başka bir şey değildir.” 

Olay mahkemelik

Yapılan davranışın yaşa dışı olduğunu vurgulayan Elcil, olayların mahkemeye taşındığını ifade etti.

“YÖDAK üyeleri çalıştıkları kurumdan ödeniyor”

YÖDAK üyeleri ve başkanının okullardan ödenme konusunda da değerlendirme yapan Elcil, YÖDAK üyeliğinin geçici bir görev olduğunu belirtti. Elcil, “YÖDAK üyeliği geçici bir görevdir ve sürekli bir görev değildir. Bu durum tabii ki bağımsız karar almayı etkiliyor. Bildiğim kadarıyla sadece iki üye YÖDAK’tan ödenir. Başkan ve bir üye YÖDAK’tan ödenir geri kalanlar maaşı üniversitelerden ödeniyor. Bu durum da bağımsız karar almayı etkiliyor” şeklinde konuştu. 

“YÖDAK içinde kutuplaşma var”

YÖDAK içinde kutuplaşma yaşandığını belirten Elcil, YÖDAK üyeleriyle Başkan Gökçekuş’un farklı iki dava açtıklarını ifade etti. Elcil, şu anda mahkemede YÖDAK’ın 2 avukatı bulunduğunu, Gökçekuş’un avukatı ile YDÜ’nin avukatının ise mahkemeye aynı görüşleri sunduğunu kaydetti. Suat Günsel ve Hüseyin Gökçekuş’un şu anda yargıyı da kandırmaya çalıştıklarını iddia eden Elcil, ellerindeki bütün belgeleri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya ilettiklerini belirtti. 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.