1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÖDAK'IN ONAYINI ALDI
YÖDAK'IN ONAYINI ALDI

YÖDAK'IN ONAYINI ALDI

YÖDAK'IN ONAYINI ALDI

A+A-

Girne Üniversitesi yetkilileri, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nu (YÖDAK) ziyaret etti.

Girne Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre; Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu başkanlığındaki heyet, YÖDAK’ı ziyaretinde başkan Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş ile görüştü.

Ziyarette konuşan Prof. Dr. Salihoğlu, Girne Üniversitesi’nin YÖDAK’a başvurusunun ardından gerekli prosedürleri yerine getirdiğini ve üniversitenin Eylül 2014’de eğitim hayatına başlayacağını söyledi. Salihoğlu, YÖDAK’ın yönlendirmelerinin ve kriterlerinin yol gösterici olduğunu da kaydetti.

BU YIL EĞİTİM YDÜ KAMPÜSÜNDE, 2015’TE KENDİ BİNALARINDA

Salihoğlu, Girne Üniversitesi’nin bu yıl eğitimlerini YÖK ile yapılan protokol kapsamında YDÜ Kampüsü’nde kendilerine tahsis edilen iki fakülte binasında sürdüreceğini anlattı.

2015 Eylülü'nde kendi binalarında eğitim vermeye başlayacaklarını anlatan Salihoğlu, kampüsün ilk aşamasının kısa süre içinde tamamlanmasının planlandığını vurgulayarak, üniversitenin denizcilik ve havacılık eğitimi için her türlü teknik ve teknolojik altyapıya sahip olacağını kaydetti.

Girne Üniversitesi’nin denizci ve havacılarını Girne’nin merkezinde inşa ettiği Konuk Evi Kompleksi’nde konaklatmaya başladığını ifade eden Salihoğlu, denizcilik ve havacılık eğitimi konusunda Kıbrıs’ın ve Doğu Akdeniz bölgesinin ilk ve tek üniversitesi olarak KKTC’nin adını ulaşım alanında Dünya’ya tanıtmayı kendine görev edinmiş Girne Üniversitesi’nde eğitimin yanı sıra sertifika programlarının da eş zamanlı olarak hayata geçirileceğini anlattı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.