1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YOGA BÜTÜNSEL SAĞLIĞI GELİŞTİREN VE KORUYAN GÜÇLÜ VE DERİN BİR ÖĞRETİDİR”
“YOGA BÜTÜNSEL SAĞLIĞI GELİŞTİREN VE KORUYAN GÜÇLÜ VE DERİN BİR ÖĞRETİDİR”

“YOGA BÜTÜNSEL SAĞLIĞI GELİŞTİREN VE KORUYAN GÜÇLÜ VE DERİN BİR ÖĞRETİDİR”

Yoga Eğitmeni Özlem Var, 21 Haziran Dünya Yoga Günü dolayısıyla açıklamada bulundu.

A+A-

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Yoga Eğitmeni Özlem Var, 21 Haziran Dünya Yoga Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 11 Aralık 2014 tarihinde alınan karar ile 21 Haziran’ın Dünya Yoga Günü olarak tüm dünyada kutlanmaya başlandığını ifade eden Var, Yoganın gerek bireysel gerek toplumsal bağlamda yaşamlarımıza yapacağı olumlu katkılara dikkat çekmek ve yaygınlaşmasını sağlamak, bu alanda toplumu bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bu günün kutlandığını belirtti.

Yoganın, tarihi binlerce yıl önceye dayanan, bedensel olduğu kadar duygusal, zihinsel ve ruhsal anlamda da sağlık ve iyilik halini destekleyen, dolayısıyla bütünsel bir iyi olma haline hizmet eden bir öğreti olduğunu söyleyen Özlem Var, bu öğretinin sadece egzersiz yapmakla ilgili olmadığına dikkat çekti. Var, “Yoga bütünsel sağlığı geliştiren ve koruyan güçlü ve derin bir öğretidir” dedi.

Yoga Ne Demektir?

Sanskrit diline ait bir kelime olan Yoganın pek çok anlamı olduğunu ifade eden Var, kelimenin en temel düzeyde “birleştirmek, bütünleştirmek” anlamlarına geldiğini belirtti. “Yoga bireysel düzlemde zihin ile bedeni, daha geniş çerçevede insan ile insanı/doğayı/yaşamı birleştirmeye niyet etmiş, daha doğrusu, aslında özde varolan bu birlik halini hatırlamamıza yardım eden paha biçilemez değerde bir öğretidir” diyen Var, bu kadim öğretinin bedenlerimize olduğu kadar çevremize, dünyamıza karşı da daha saygılı yaşamamız konusunda farkındalık yaratan bir gücü olduğunu kaydetti.

Dr. Suat Günsel Üniversitesi Hastanesi’nden Bir İlk Daha

Günümüzde, modern tıbbın farklı uzmanlık alanlarında çalışan pek çok doktorun Yoga’yı, uyguladıkları tedavilere yardımcı/tamamlayıcı olarak gördüğünü, sadece hastalıklarda değil günlük hayatın stresi ile baş edebilme konusunda da Yoga’dan, Yoga’nın bir parçası olan meditasyon ve nefes çalışmalarından destek alınmasını tavsiye ettiklerini söyleyen Özlem Var, bu anlamda Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nin, ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek, çalışanları ve öğrencileri için ücretsiz Yoga Ders programları düzenlediğini kaydetti. Var, bir kaç sene öncesine kadar sınırlı sayıda insanın yaptığı Yoga’ya karşı ilginin artması açısından Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi’nin önemli bir rol üstlendiğini belirterek, bunun hem ümit hem mutluluk veren büyük bir adım olduğuna dikkat çekti.

Yoga Klübüne İlgi Büyük

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde kurulan Yoga Klübüne öğrencilerin sevindirici bir ilgi gösterdiğini belirten Yoga Eğitmeni Özlem Var, önümüzdeki eğitim döneminde klüp çalışmaları  çerçevesinde, halka da açık olacak Yoga etkinlikleri düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti ve insanlığın ortak mirası olan Yoga alanında emek veren, öğreten, bildiklerini paylaşan tüm Yoga Eğitmenlerinin ve yaşamlarına Yogayı katan herkesin ‘21 Haziran Dünya Yoga Günü’nü kutladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.