1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Yoga Yap Doktoru Unut!
Yoga Yap Doktoru Unut!

Yoga Yap Doktoru Unut!

Yoga Yap Doktoru Unut!

A+A-

Amerika’da yapılan yeni araştırma, yoga ve meditasyon yapan kişilerin doktora gitme sıklığının önemli ölçüde azaldığını ortaya çıkardı.Treehugger’da yayınlanan bir habere göre, Massachusetts Hastanesi’nde yapılan bir araştırmada sağlık durumlarını kontrol altına alabilmek için doktorları tarafından rahatlama egzersizlerine yönlendirilen 4 bin hasta ile sıradan 13 bin hasta karşılaştırıldı. Ortaya çıkan sonuç, yoga ve meditasyon gibi gevşeme egzersizlerini hayatına dahil eden ve düzenli olarak yapan kişilerin çok daha sağlıklı olduğunu gösterdi.
 
Çeşitli gevşeme ve rahatlama egzersiz yöntemlerini öğrenen ve uygulayan hastalarda rahatsızlanma ve doktora gitme ihtiyacının %43 oranında daha az olduğu belirlendi.
 
Sağlığın en büyük düşmanı stres
Günümüzde hastaneleri dolduran hastaların şikayetlerinin birçoğunun kaynağı stres. Doktorların ve sağlık sisteminin de üzerinde önemli bir yük olan stres faktörü, herkesin uygulayabileceği yöntemlerle kontrol altına alınmaya teşvik edildiğinde, sağlık harcamalarında ve medikal doktor ihtiyacında da ciddi oranda azalma olabilir.
 
Son yıllarda yapılan birçok araştırma da yoga ve meditasyon pratiklerinin stres, kaygı, panik atak, hipertansiyon, kalpte ritim bozukluğu gibi sorun ve hastalıklara karşı koruduğuna dair kanıtlar sunuyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.