1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YOK ARTIK!
YOK ARTIK!

YOK ARTIK!

KKTC’nin tanınmış restoran işletmecilerinden Mehmet Eziç,

A+A-

Yok Artık!

KKTC’nin tanınmış restoran işletmecilerinden Mehmet Eziç, Çevre Koruma Dairesinin kendisinden CD çalar ile müzik yayını yaptığı için, izin belgesi talep edip vergi aldığını söyledi.

Yıllardır hem Girne hem de Lefkoşa’da restoran işletmeciliği yapan Mehmet Eziç, Çevre Koruma Dairesi’nden gelen yetkililerin kendisinden CD çalardan müzik yayını yaptığı gerekçesi ile vergi aldığını söyledi.

Mehmet Eziç, Çevre Koruma Dairesi’nden gelen bir takım yetkililerin kendisine “işletme içerisinde CD çalar ile müzik yayını yapmak vergiye tabidir. Bunun ile ilgili yasa yıllardır var ama uygulanmıyordu. Ancak bundan sonra uygulanacak” dediğini iddia etti.

Bunun üzerine 390 liralık vergiyi yatırmak zorunda kalan Mehmet Eziç, diğer restoranları içinde aynı izni almak için başvuru yaptığını söyledi.


Ancak yapılan araştırmalara göre Çevre Koruma Yasası’nda yer alan maddeye göre işletmelerin Çevre Koruma Dairesi’nden izin alması gerekiyor, ancak bunun maddi bir karşılığı olduğu belirtilmiyor.

İlgili maddede vergi ile ilgili bir hüküm bulunmuyor

Çevre Koruma Yasasının, 56. Maddesi’nin 3. Fıkrası’nda yer alan maddeye göre, “hiçbir gerçek veya tüzel kişi, Çevre Koruma Dairesinden izin almaksızın ve verilen izin koşullarına uymaksızın, herhangi kamuya açık bir yerde işitilebileceği biçimde veya durumda başka herhangi bir yerde makine veya elektrik ile kuvvetlendirilmiş ses çıkaran veya yayın yapan herhangi bir hoparlör, megafon, amplifikatör veya başka ses yükseltici cihaz kullanılamaz” ibarelerini içeriyor.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.