1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YOK ARTIK!
YOK ARTIK!

YOK ARTIK!

Ev, ev değil sanki... Bakın evinde ne çıktı;

A+A-

 

Havaalanı ve sınır kapılarından çok girip çıktı

Sahte kimlikle adadan çıkan, bir yıl sonra başka bir sahte kimlikle giriş yaparken tutuklanan zanlı Hüseyin Kıstı’nın evinde arama yapıldı ve “kimlik basma makinesi” de bulundu

Lefkoşa’da mahkeme tarafından yurtdışına çıkışı yasaklanan ve sahte kimlikle adaya giriş-çıkış yaptığı tespit edilen zanlı Hüseyin Kıstı’nın evinde çok sayıda KKTC ve Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği yanında birçok kimlik kartı fotokopisi, 2 adet bilgisayar, bir adet kimlik basma makinesi bulundu.

“Resmi evrak sahteleme, tedavüle sürme” , “Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahtekarlıkla kayıt temini” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı Hüseyin Kıstı, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Pınar Beyoğlu’nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Serhan Bundak, tanık olarak, Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Hasan Selvili’yi dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Selvili, zanlı Hüseyin Kıstı’nın Ocak 2013’te birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal etmekten yurtdışı çıkış yasağı bulunduğunu ancak 19 Şubat 2013 tarihinde Güner Barballi adına ıstar olunan KKTC kimlik kartı üzerine kendi fotoğrafını yapıştırarak resmi evrakı sahteleyip, yurtdışına çıkış yaptığını belirtti.

Polis memuru Hasan Selvili, zanlının evinde yapılan aramada iki adet sahte KKTC kimlik kartı, iki adet sahte KKTC sürüş ehliyeti, bir adet Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği, A4 kağıdı üzerinde birçok farklı fotoğraf, birçok kimlik kartı fotokopisi, bir adet kimlik kartı basma makinesi, iki adet bilgisayarın emare alındığını kaydetti.

Zanlının suçunu kabul ettiğini belirten Selvili, sahte olan kimlik kartları ile havaalanı ve sınır kapılarından birçok kez giriş çıkış yaptığının tespit edildiğini açıkladı.

Polis memuru Hasan Selvili, konu cihazların uzmanlar tarafından inceleneceğini söyleyerek, aranan emareler olduğuna dikkat çekip, zanlının tahkikat amaçlı 8 gün tutuklu kalmasını talep etti.


Yargıç Pınar Beyoğlu, sürenin uzun olduğuna bulgu yaparak, zanlının tahkikat amaçlı 5 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.